Αρχηγείο: οι πολίτες που έφυγαν από το Azovstal δεν γνώριζαν για τους διαδρόμους των ούλων

 MARIUPOL, 5 Μαΐου - RIA Novosti. Οι άμαχοι που έφυγαν από το εργοστάσιο Azovstal Mariupol δεν γνώριζαν τίποτα για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους που άνοιγαν ειδικά γι 'αυτούς ή για την εκκένωση που προετοιμαζόταν, οι μαχητές έκρυψαν αυτές τις πληροφορίες, δήλωσε στο RIA εκπρόσωπος του αρχηγείου της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Azovstal. Novosti.

«Πολίτες που απελευθερώθηκαν στις 30 Απριλίου και την 1η Μαΐου από το έδαφος της επιχείρησης ανέφεραν ότι καθ' όλη τη διάρκεια που βρίσκονταν στις κατακόμβες δεν είχαν ακούσει τίποτα για το καθημερινό άνοιγμα ειδικών ανθρωπιστικών διαδρόμων για την ασφαλή τους έξοδο», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Ο βομβαρδισμός του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη - RIA Novosti, 1920, 05/05/2022

05:13

Πάνω από 200 πολίτες μπορούν να κρατηθούν κάτω από το Azovstal

«Στους μαχητές του Αζόφ (σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική υπόθεση στη Ρωσία - επιμ.) δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το τι συνέβαινε στη Μαριούπολη», είπε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αρχηγείου, οι πολίτες που διασώθηκαν από το Azovstal ανέφεραν επίσης ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν γνώριζαν τίποτα για την εκκένωση που ετοιμαζόταν.
Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας , Igor Konashenkov , δήλωσε στις 16 Απριλίου ότι ολόκληρη η επικράτεια της Μαριούπολης είχε εκκαθαριστεί από τον ουκρανικό στρατό, ξένους μισθοφόρους και νεοναζί από το σύνταγμα Azov (εναντίον των μαχητών του οποίου κινήθηκε ποινική υπόθεση στο Ρωσία), τα απομεινάρια τους μπλοκαρίστηκαν στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal. Στις 4 Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι τα απομεινάρια της ουκρανικής στρατιωτικής ομάδας, που βρίσκονται στο έδαφος του Αζόβσταλ, είναι ασφαλώς αποκλεισμένα σε όλη την περίμετρο του εργοστασίου. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ταυτόχρονα ότι δεν υπήρξε επίθεση στο Azovstal - οι παροξύνσεις συμβαίνουν λόγω του γεγονότος ότι ο εχθρός εισέρχεται σε θέσεις βολής, αλλά αυτές οι προσπάθειες καταστέλλονται.
Ένας στρατιώτης της λαϊκής πολιτοφυλακής του DPR στην περιοχή του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη - RIA Novosti, 1920, 05/04/2022
Ξένοι μισθοφόροι μπορούν να μείνουν στο Azovstal, είπε ο Gavrilov
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το διατμηματικό συντονιστικό αρχηγείο ανθρωπιστικής απάντησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε το άνοιγμα των επόμενων ανθρωπιστικών διαδρόμων για την εκκένωση αμάχων από το Azovstal - στις 5, 6 και 7 Μαΐου από τις 8:00 έως τις 18:00. Το αρχηγείο ανθρωπιστικής βοήθειας διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι σχηματισμοί της ΛΔΚ «παύουν μονομερώς οποιεσδήποτε εχθροπραξίες, οι μονάδες αποσύρονται σε απόσταση ασφαλείας και διασφαλίζουν την αποχώρηση των αμάχων προς όποιες κατευθύνσεις επιλέξουν, τόσο προς την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στις περιοχές που ελέγχονται από τις αρχές του Κιέβου».
Την ίδια στιγμή, ένας εκπρόσωπος των εσωτερικών στρατευμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών της ΛΔΔ είπε στο RIA Novosti ότι η ουκρανική πλευρά έσπασε το καθεστώς σιωπής στο εργοστάσιο Azovstal Mariupol, άρχισαν βομβαρδισμοί από τις θέσεις τους στο έδαφος του εργοστασίου και το DPR ο στρατός έπρεπε να απαντήσει.
Συζητώ3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...