Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα καταστρέψει το Κίεβο εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει το αμερικανικό MLRS εναντίον της Ρωσίας See more at https://english.pravda.ru/news/world/152208-russia_ukraine_himars/

 Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera , δήλωσε ότι η Ρωσία θα χτυπήσει κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης των ΗΠΑ (MLRS) εναντίον της Ρωσίας.

«Εάν αυτοί οι τύποι όπλων χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών εδαφών, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ενεργήσουν για να νικήσουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το Γενικό Επιτελείο και το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας θα μπορούσαν να είναι στόχοι , σημείωσε ο Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κέντρα όπου λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις δεν βρίσκονται στην Ουκρανία, επομένως μια τέτοια απειλή θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Την 1η Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον, ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, θα προμήθευε συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS (MLRS) και πυρομαχικά στο Κίεβο. Η παράδοση του MLRS κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσθετη χρηματοδότηση για το Κίεβο που είχε λάβει συντριπτική υποστήριξη στο Κογκρέσο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε μια τέτοια πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Κίεβο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Λευκός Οίκος δεν έκανε τίποτα για να αποκλιμακώσει την ουκρανική κρίση, σημείωσε ο Ryabkov.

Ο Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι ήταν η ειδική στρατιωτική επιχείρηση που διεξήγαγε η Ρωσία στην Ουκρανία. Η επιχείρηση εξελίσσεται όπως έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με σενάριο.

"Είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που στοχοποιούνται και καταστρέφονται. Τα ρωσικά στρατεύματα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να απειλήσουν πολιτικά αντικείμενα όσο το δυνατόν λιγότερο. Προσπαθούμε να ενεργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όλα όσα συμβαίνουν να επηρεάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις του Μόνο η Ουκρανία. Επομένως, η επιχείρηση που διεξάγεται από τα στρατεύματά μας ονομάστηκε ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ρωσική ειδική επιχείρηση ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η επιχείρηση θα διεξαχθεί για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας, καθώς και για την παροχή των κύριων στόχων της, την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας, καθώς και τη βοήθεια προς τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ . Στις 20 Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι η απελευθέρωση του εδάφους του LPR πλησιάζει στην ολοκλήρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...