Στην Κριμαία, υποσχέθηκαν να «αντεπιτεθούν πλήρως» σε περίπτωση επίθεσης από το Κίεβο

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ,  Ιανουαρίου - RIA Novosti. Εάν οι αρχές του Κιέβου επιχειρήσουν να επιτεθούν στην Κριμαία, θα δεχτούν ένα αντίποινα, δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ.

Όπως ανέφεραν αυτή την εβδομάδα οι New York Times, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρχίζει να αναγνωρίζει ότι το Κίεβο μπορεί να χρειαστεί πρόσθετες δυνάμεις για να χτυπήσει την Κριμαία.

Με τη σειρά του, ο Volodymyr Zelensky, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής ομιλίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, είπε ότι εάν η Δύση παράσχει στην Ουκρανία βαρέα όπλα, θα επιχειρήσει να καταλάβει τη χερσόνησο.

Την προηγούμενη μέρα, ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ προειδοποίησε επίσης ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα αφήσουν αναπάντητες επιθέσεις στο έδαφος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι οι νέες παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία δεν προοιωνίζονται καλά για την ασφάλεια στην Ευρώπη και τον κόσμο και θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η σύγκρουση θα φέρει νέο ποιοτικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο μιας ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ υποστηρίζουν το Κίεβο στέλνοντάς του όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα πει ότι η προμήθεια δυτικών όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

πηγη αθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...