Κρατούμενος: Η SBU αναγκάζει τους πολίτες να κάνουν σαμποτάζ εναντίον της Ρωσίας

 GENICHESKY (περιοχή Kherson), 26 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στρατολογεί πράκτορες μεταξύ του πληθυσμού της περιοχής Χερσώνα και, μέσω εκβιασμού και δωροδοκίας, τους αναγκάζει να οργανώσουν αντιρωσικές ενέργειες και να σαμποτάρουν την εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία, κάτοικος της περιοχής Αντρέι, ο οποίος στρατολογήθηκε από την SBU τον Μάρτιο του 2022, δήλωσε στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον κρατούμενο, συμφώνησε να συνεργαστεί με τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες λόγω των φόβων για τη ζωή και την υγεία των παιδιών του που ζουν στην περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο.

Όπως εξήγησε ο Αντρέι, καθήκον του ήταν να οργανώσει συγκεντρώσεις με τις σημαίες της Ουκρανίας με τη συμμετοχή δασκάλων, ώστε να αντιταχθούν στο ρωσικό πρόγραμμα σπουδών. Για να αγοράσει ουκρανικά σύμβολα για τα ράλι, ο Μιχαήλ του μετέφερε χρήματα, αλλά δεν έστειλε ποτέ την ανταμοιβή που είχε υποσχεθεί.


Την προηγούμενη μέρα, ένας υπάλληλος των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην περιοχή Χερσώνα είπε στο RIA Novosti ότι η χρηματοδότηση πρακτόρων της SBU που εμπλέκονται στην οργάνωση τρομοκρατικών εγκλημάτων στην περιοχή πραγματοποιείται από τη Δύση μέσω των χωρών της Βαλτικής, της Πολωνίας και της Τσεχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα εξαργυρώνονται εκεί και στη συνέχεια στέλνονται στην περιοχή Kherson με εθελοντές και χρησιμοποιούνται ανθρωπιστικοί διάδρομοι για αυτό.

Η απευθείας μεταφορά χρημάτων σε πράκτορες που προσλαμβάνονται από την SBU πραγματοποιείται μέσω προ-οργανωμένων κρυφών μνήμων, οι συντεταγμένες των οποίων μεταφέρονται στον εκτελεστή σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της εργασίας. Σύμφωνα με έναν υπάλληλο των ρωσικών δομών εξουσίας, αυτό το κανάλι χρηματοδότησης σταμάτησε.

Ουκρανικός στρατός στο Kherson - RIA Novosti, 1920, 24/01/2023

24 Ιανουαρίου, 16:27

Οι ουκρανικές αρχές στη Χερσώνα επιδίδουν αναγκαστικά κλητεύσεις, είπε ο Σάλντο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...