Τανκς, τανκς και ξανά τανκς, ζητά το Κιέβο! Και όμως…

 Πως λένε στο ποδόσφαιρο; Όταν χάνεις, άρχισε να κάνεις τρίπλες, τουλάχιστον για να εντυπωσιάσεις τον κόσμο σου!!!

Έτσι ακριβώς και στην Ουκρανία. Ενώ όλες οι «γερασμένες δυνάμεις της Δύσης» έχουν πέσει πάνω να «τελειώσουν» τη Ρωσία (όπως σχεδίασαν), με τα χέρια και τα πτώματα(τελικά) των Ουκρανών: Ενώ χάνουν συνεχώς έδαφος και αυτοευτελίζονται (μαζί με τα «ενημερωτικά» υποχείρια εργαλεία τους), διαδίδοντας ότι να, να σε λίγο ΘΑ(ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ)

την τσακίσουν τη Ρωσία, έχουν βάλει τη διεθνή κοινότητα να ασχολείται με το αν, πότε και πόσα τανκς θα δοθούν…

Και όμως… Προσέξτε!

Αρχές 1992, αμέσως μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, στην πρώην σοβιετική Ουκρανία συσσωρεύτηκαν 7.500 τανκς. Στα 30 χρόνια που πέρασαν τα μισά από αυτά τα… πούλησαν σε διάφορες χώρες και ηπείρους! 

Πριν την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των Ρώσων, οι ουκρανικές δυνάμεις, μαζί με «προσφορές» από ΝΑΤΟικες, πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας, διέθεταν πάνω από 2,5000 τανκς. Κοντά στα 1.500 καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Της απέμειναν γύρω στα 1.000. Και κάποια τα οποία επισκεύαζαν σε ειδικά εργοστάσια… Τώρα ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε και τα εργοστάσια αυτά, άρα… πάπαλα! 

Ο πόλεμος έχει χαθεί αλλά εκείνοι που άναψαν το φυτίλι δεν επιθυμούν επ´ουδενί να τελειώσει. Και να, ομοβροντίες άρθρων και αναλύσεων περί πόσων και ποιοί θα στείλουν στο ουκρανικό μέτωπο. 

Abrams ο ένας, Leopards ο άλλος, Challenger ο τρίτος….. 

Στέλνουν, (ή θα στείλουν), λέει τα παλιά γιατί τα καινούργια  είναι και ακριβά και, και, και,…. Φυσικά αποφεύγουν να παραδεχτούν ότι ο βασικός λόγος που δεν πρόκειται να στείλουν καινούργια δεν είναι μόνο η ακρίβεια αλλά και ο πιθανός… εξευτελισμός(!), αφού θεωρείται σίγουρο ότι οι Ρώσοι θα τα… αλέσουν, όπως και τα προηγούμενα…

Και βέβαια οι ινστρούκτορες-παραγωγοί πολεμικών τεχνών του διαδικτύου, τρέμουν στην ιδέα ότι αν και εκεί, στο διαδίκτυο ντε, κερδίζουν, στα πεδία των μαχών χάνουν κατά κράτος. Τρέμουν γιατί θα είναι η πρώτη φορά που μια χώρα, από μόνη της, η Ρωσία, τσακίζει κυριολεκτικά τη γιγάντια(μήπως υπερεκτιμημένη, υπερφουσκωμένη;), στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ! Μέγα δίλλημα και μέγα… δούλεμα!

2 ημ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...