Φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία: Τραγικό τέλος για 45χρονο κτηνοτρόφο – Νεκρή γυναίκα σε τροχόσπιτο

 Αδιάκοπος είναι ο πόλεμος με τις πυρκαγιές στη χώρα μας με όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν υπό ακραίες συνθήκες.  Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Μαγνησία, σχεδόν ταυτόχρονα με ένα ακόμα μέτωπο στο Κάστρο Φθιώτιδας. Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές. 

Μαγνησία

Νεκρός βρέθηκε ο 45χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος και ο αδελφός του επέβλεπαν τα πρόβατά τους και, όταν είδαν τη φωτιά, ο ένας τράπηκε σε φυγή.

Ο δεύτερος, που βρέθηκε νεκρός, είχε αποφασίσει να μείνει για να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και εντοπίστηκε απανθρακωμένος.

Λίγο πριν τις 19:00 της Τετάρτης, στην περιοχή Χοροστάσι στον Αλμυρό, εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή. Η άτυχη γυναίκα διέμενε με τον άνδρα της σε τροχόσπιτο και από το σημείο πέρασαν οι φλόγες. Ο δήμαρχος Αλμυρού Βόλου κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «είχαμε ειδοποιήσει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από το τροχόσπιτό τους». «Εκκενώθηκε όλη η χαλυβουργία, στείλαμε 112 και μιλήσαμε και τηλεφωνικά με το ζευγάρι γιατί τους γνωρίζαμε, τελικά δεν είχαν φύγει. Βρήκαμε τον σύζυγο να κάθεται στην άκρη σε ένα πεζούλι και μας είπε ότι μάλλον η γυναίκα μου είναι μέσα στο τροχόσπιτο».

ΒΙ.ΠΕ Βόλου

Κόλαση φωτιάς στην ΒΙ.ΠΕ. όπου απειλήθηκαν οικισμοί και εργοστάσια. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και μοιάζει να μην έχει τέλος ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Λαμία

Πολύ καλύτερη η κατάσταση στη Λαμία. Το απόγευμα εκκενώθηκε το βόρειο τμήμα της πόλης και απειλήθηκαν σπίτια, χωρίς ευτυχώς να καούν. Κάηκε αποθήκη.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας – Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, Φρόσω Παύλου – βιομηχανική περιοχή Βόλου, Αργύρης Μπλόντζος – Λαμία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...