Bring Your Chair – Cozy Festival στη Σέριφο μεJazz, προβολές και έκθεση φωτογραφίας

 Με αφιέρωμα στην Jazz Noir από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή ξεκινά την Τετάρτη 12 Ιουλίου το Bring Your Chair – Cozy Festival που φέτος κλείνει 5 χρόνια ζωής.

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με μεγάλη εμπειρία στις διασκευές, εξερευνά τον σκοτεινό και γοητευτικό κινηματογραφικό κόσμο των ταινιών εποχής μέσα από μια συγκινητική επιλογή ταινιών και μουσικών θεμάτων. Παίζουν: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις).

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ «Jazzlibrary.gr – From Syros to the web» (σκηνοθεσία Κυριάκος Αγγελάκος), μια ψηφιακή «βιβλιοθήκη» που περιέχει τα πάντα για την ελληνική (και την κυπριακή) σκηνή της τζαζ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό και διοργανωτή του Syros Jazz Festival Βαγγέλη Αραγιάννη.

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου το Bring Your Chair – Cozy Festival ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των εκδηλώσεών του με με την προβολή του «IN SITU» σε σκηνοθεσία Χρύσας Τζελέπη και Ακη Κερσανίδη.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων εγκαινιάζει την περιοδική έκθεση «Η μαγεία της Σερίφου» με φωτογραφίες του Αμερικανού φιλέλληνα Robert McCabe και της φωτογράφου – εικαστικού Κατερίνας Καλούδη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο «Περσεύς». Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τη Σέριφο του χθες, τις παραδόσεις, τις φυσικές ομορφιές, την καθημερινότητα και το φιλόξενο πνεύμα των ανθρώπων του νησιού της δεκαετίας του 1950 μέσα από τον φακό του Robert McCabe. H έκθεση που επιμελήθηκε ο Γιώργος Γαβαλάς με την Κατερίνα Καλούδη, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες λειτουργίας του μουσείου.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερίφου, τον σύλλογο γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα» και του Συνδέσμου Σεριφίων θα προβληθεί η ταινία «Ράφτης» σε σκηνοθεσία Σόνιας – Λίζας Κέντερμαν, στο υπαίθριο θέατρο της Σερίφου στην Κάτω Χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...