H ΑΕΚ Διέλυσε τη Σαχτάρ με… αστεράτο Λιβάι!

 Με τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να πραγματοποιεί εμφάνιση επιπέδου… Champions League, η ΑΕΚ συνέτριψε την πρωταθλήτρια Ουκρανίας με το εμφατικό 5:0 στην τρίτη φετινή φιλικής της αναμέτρηση.

Ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε χατ τρίκ (12′, 40′, 65′) σε βάρος της Σαχτάρ Ντόνετσκ και η “ένωση” έδειξε…

τα δόντια της, ενόψει των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η κυριαρχία των “κιτρινόμαυρων” ήταν απόλυτη, κάτι που φανερώνει και το τελικό σκορ. Προς το τέλος του αγώνα ο Ζίνι πέτυχε δύο προσωπικά τέρματα μετά από ωραίες συνεργασίες, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Στα παράδοξα του αγώνα, αμφότερες οι ομάδες αγωνίστηκαν για περισσότερη από μία ώρα με παίκτη λιγότερο. Αρχικά στο 17′ ο Νορντίν Άμραμπατ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση (η δεύτερη λόγω διαμαρτυρίας). Έπειτα, ο Ουντότ επανέφερε την ισορροπία μιας και πήρε επίσης δύο κίτρινες (23′, 28′). Οι αθλητές του Ματίας Αλμέιδα παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί σε σύγκριση με τους προηγούμενους αγώνες. Αυτό συνέβη διότι πίεζαν -αποτελεσματικά- καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς όποτε δεν είχαν την μπάλα, παίζοντας σε υψηλό τέμπο όταν την είχαν. Το ίδιο συνέβη και μετά τις μαζεμένες αλλαγές, κάτι που δείχνει πως ο Αργεντίνος τεχνικός έχει εξαρχής διάθεση να δημιουργήσει μία ταχυδυναμική ομάδα που θα είναι κυρίαρχη στο χορτάρι.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε διάρκεια 90 λεπτών, με δύο ημίχρονα των 45′. Λίγο μετά τις 20:00, η β’ ομάδα των Ουκρανών θα αντιμετωπίσει ένα… εναλλακτικό ρόστερ του “δικεφάλου”, σε μία δεύτερη φιλική αναμέτρηση. Σε αυτήν θα υπάρχουν επίσης δύο ημίχρονα, αλλά με 35 λεπτά το καθένα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία

*Αγωνίστηκαν επίσης οι Μήτογλου, Φαν Βέερτ, Μαχαίρας, Γαλανόπουλος, Γεμπόα, Γεμπόα, Τζάλοου και Ζίνι.//Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...