Κόκκινος συναγερμός στην Βαρσοβία: Ανάπτυξη 15.000 στρατιωτών σε Suwalki και Δυτ. Ουκρανία – Πολωνός Στρατηγός: “Yπάρχει μεγάλος πανικός”

 Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται πλέον χιλιάδες Πολωνοί στρατιώτες κατά μήκος όλων των χερσαίων συνόρων με την Λευκορωσία από το ύψος της Δυτικής Ουκρανίας μέχρι τον Διάδρομο Suwalki επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις χτεσινές πληροφορίες του WarNews247.

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας διέταξε να μετακινηθούν επιπλέον 10.000 Πολωνοί στρατιώτες στα σύνορα με Λευκορωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο ημέρες, η Βαρσοβία έστειλε επιπλέον 2.000 στρατιώτες στα σύνορα ενώ πριν μια εβδομάδα είχε στείλει άλλους 2.000 στρατιώτες.

Συνολικά έχει μετακινηθεί μια δύναμη 14.000-15.000 ανδρών.

Σύμφωνα με την Βαρσοβία, αιτία είναι η πρωτοφανής ανάπτυξη δυνάμεων της Βάγκνερ σχεδόν πάνω στον Διάδρομο Suwalki.

Διαβάστε επίσης: Εμπόλεμη Ζώνη ο Διάδρομος Suwalki: Aναπτύχθηκαν χιλιάδες στρατιώτες – Η Ρωσία προσομοίωσε βαλλιστικό μπαράζ κατά Πολωνίας – Aσπίδα σε προέλαση της Βάγκνερ

Αναπτύσσονται επιπλέον 10.000 Πολωνοί στρατιώτες στα σύνορα με Λευκορωσία

Οι Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να αναπτύξουν 10.000 στρατιώτες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Mariusz Blashak, σε συνέντευξή του στο Πολωνικό Ραδιόφωνο.

Σε συνέντευξή του στο Πολωνικό Εθνικό Ραδιόφωνο, ο Blaszczak είπε ότι ενώ 10.000 στρατιώτες θα βρίσκονται στα σύνορα, τέσσερις χιλιάδες θα υποστηρίξουν άμεσα τη συνοριοφυλακή στην είσοδο παράνομων μεταναστών και οι υπόλοιποι 6.000 θα έχουν ως τομέα ευθύνης τις δραστηριότητες της Βάγκνερ.

«Η παραβίαση του πολωνικού Εναερίου Χώρου από λευκορωσικά ελικόπτερα δεν μπορεί να υποτιμηθεί λόγω της προσέγγισης της Λευκορωσίας», είπε ο Blaszczak στο ραδιόφωνο προσθέτοντας ότι πρόκειται για άλλη μια πρόκληση.

«Ό,τι συμβαίνει στη Λευκορωσία συντονίζεται με τις ενέργειες της Ρωσίας», είπε ο Blaszczak.

Ενισχύεται όλη η μεθόριος – Διπλασίασε τη δύναμη το πολωνικό ΥΠΑΜ

Ο γενικός διοικητής της πολωνικής συνοριακής υπηρεσίας απευθύνθηκε στον στρατό ζητώντας να παράσχει επιπλέον χιλιάδες στρατιώτες για την προστασία των συνόρων της χώρας.

Σε απάντηση, το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας στέλνει διπλάσιο αριθμό στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία από ό,τι ζήτησαν οι συνοριοφύλακες αναφέρουν πολωνικά ΜΜΕ.

Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο πολωνικό πρακτορείο PAP ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Maciej Wonsik.

Ο Wonsik ισχυρίζεται ότι η απόφαση να διπλασιαστεί το σώμα ελήφθη προσωπικά από τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Mariusz Blaszczak κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του Πολωνικού Υπουργικού Συμβουλίου.

“Αυτή η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής ασφαλείας, αυτή την απόφαση έλαβε ο υπουργός Mariusz Blaszczak” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας.

Οι ενισχύσεις θα τοποθετηθούν στις παραμεθόριες περιοχές των Lubelskie και Podlaskie δηλαδή κατά μήκος όλων των συνόρων από Δυτική Ουκρανία μέχρι Διάδρομο Suwalki.

Πολωνός Στρατηγός: «Yπάρχει μεγάλος πανικός εντός της κυβέρνησης μας»

Η μετεγκατάσταση μονάδων της Wagner PMC στη Λευκορωσία και η έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων στο έδαφος της χώρας προκάλεσε ανησυχία στις πολωνικές αρχές.

Ο πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Waldemar Skrzypczak, εξέφρασε την έκπληξή του για την «τρέλα και τον πανικό μεταξύ της κυβέρνησης» που προέκυψε λόγω της Βάγκνερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία και η Λευκορωσία χρησιμοποιούν τακτικές εκφοβισμού:

«όσο περισσότερη διαφημιστική εκστρατεία προκαλούν στο εσωτερικό μας, τόσο περισσότερα προβλήματα έχουμε».

Ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η αντίδραση της πολωνικής ηγεσίας σε αυτές τις ενέργειες είναι ανεπαρκής – θεωρεί πως τυχόν επίθεση των «Μουσικών» στον Διάδρομο Suwalki είναι φαντασία.

“Τι, εκατό Βαγκνερίτες θα επιτεθούν στον Διάδρομο Suwalki; Σε παρακαλώ μην λες βλακείες. Δεν έχουν καμία πιθανότητα εναντίον μας και το ξέρουν. Μας χειραγωγούν, οδηγούν την Πολωνία σε μια σπείρα φόβου, και χορεύουμε στη μελωδία τους” είπε ο απόστρατος στρατηγός στο NaTemat.

Εξέφρασε την έκπληξή του για την «τρέλα και τον πανικό» που διαπέρασε τις ομιλίες των εκπροσώπων της πολωνικής κυβέρνησης:

Γιατί χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ; Έχουν χάσει οι πολιτικοί μας την πίστη τους στη συμμαχία; Δεν χρειάζεται να μας επιτεθούν, φτάνει να μας τρομάξουν.

Από αυτή την άποψη, κάλεσε τις αρχές της χώρας να σταματήσουν να προκαλούν πανικό και να ηρεμήσουν τους Πολωνούς, διαφορετικά η Μόσχα και το Μινσκ δεν θα χρειαστούν πυρηνικά όπλα για τη στρατιωτική επιτυχία, εκατοντάδες Βαγκνερίτες θα ήταν αρκετοί, είπε ο Πολωνός στρατηγός ε.α.

Δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας για εχθρική δραστηριότητα “γειτονικών κρατών”

Το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την “εχθρική δραστηριότητα των κρατών που γειτνιάζουν με την χώρα”.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων απέτρεψαν προσπάθειες διείσδυσης σε προστατευόμενες περιοχές και εγκαταστάσεις.

Οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις διωκτικές αρχές.

Συνελήφθη επίσης ένας χειριστής UAV, ο οποίος επιχείρησε να εκτοξεύσει μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από μία στρατιωτική μονάδα μας.

Τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου EW απέτρεψαν πολλές προσπάθειες να πετάξουν αεροσκάφη πάνω από την προστατευόμενη περιοχή.

Με απόφαση του Υπουργού Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, βραβεύτηκαν όλοι οι στρατιωτικοί που επέδειξαν επαγρύπνηση, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...