Βαθαίνει το ρήγμα – Oυκρανοί στρατιώτες: “Άσχετοι & ανίκανοι οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ” – Rand: «Ο Αμερικανικός Στρατός δεν έχει καμία εμπειρία μάχης»

 Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Κιέβου και Αμερικανικών-ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών για τις ευθύνες της αποτυχημένης αντεπίθεσης. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει κλιμάκωση τις επόμενες ημέρες στο “Blame game” που ξέσπασε.

Ουκρανοί στρατιώτες Ταξιαρχίας που εκπαιδεύτηκε στη Δύση, εξαπέλυσαν επίθεση μιλώντας σε ουκρανικά ΜΜΕ κάνοντας λόγο για ανικανότητα των εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ και για μη κατανόηση της πραγματικής κατάστασης στο έδαφος!

Το χειρότερο είναι ότι το πασίγνωστο ίδρυμα RAND, γνωστό για τις σχέσεις του με την CIA, δικαιώνει απόλυτα τους Ουκρανούς!

Διαβάστε επίσης: Σφάζονται Ουκρανία και Δύση για το Κουπιάνσκ: “Γιατί παραβιάσατε τις εντολές και στείλατε εφεδρείες;”- Aμερικανός αξιωματικός: Ίσως έχουμε ανίκανους Στρατηγούς!

Oυκρανοί στρατιώτες: «Οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ δεν καταλαβαίνουν την πραγματική κατάσταση»

Το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραπονέθηκε σε ουκρανικά ΜΜΕ για την αναποτελεσματική εκπαίδευση από τους δυτικούς-ΝΑΤΟϊκούς εκπαιδευτές.

“Η στρατιωτική εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών υπό την ηγεσία αξιωματικών από τους στρατούς των χωρών του ΝΑΤΟ δεν είναι αποτελεσματική και μπορεί να αποδώσει λίγα πράγματα” αναφέρουν Ουκρανοί στρατιώτες στα ΜΜΕ της χώρας

Ανέφεραν συγκεκριμένα:

“Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι το γλωσσικό εμπόδιο.

Συχνά, οι δυτικοί μεταφραστές δεν γνωρίζουν στρατιωτική ορολογία και δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν σωστά τις ακριβείς εντολές, τις απαντήσεις των εκπαιδευτών στον ουκρανικό στρατό.

 Από κατώτερες βαθμίδες μέχρι διοικητές, τους λείπει επίσης η εμπειρία μάχης.

Οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ δεν κατανοούν την πραγματική κατάσταση στο έδαφος” καταγγέλλει ο ουκρανικός στρατός.

Ως αποτέλεσμα, η προετοιμασία είναι κακής ποιότητας.

Επιπλέον, οι Ουκρανοί στρατιώτες λένε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην κατεύθυνση Koυπιάνσκ έχουν καλά όπλα και ισχυρή εμπειρία μάχης.

Η προπαγάνδα των ουκρανικών αρχών προσπαθεί να παρουσιάσει τον ρωσικό στρατό ως δήθεν «αδύναμο» και «απογοητευμένο», αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει, λένε οι ίδιοι οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το κίνητρο του προσωπικού των ουκρανικών σχηματισμών γίνεται όλο και πιο αδύναμο.

Οι στρατιώτες αποκαλούν ανούσια τα «κατορθώματα» όπως επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις με άσκοπους πυροβολισμούς κτλ

Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διαμαρτύρονται για την ανικανότητα των εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ

Δεν είναι ο πρώτος μήνας που στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραπονιούνται ότι εκπαιδευτές από χώρες του ΝΑΤΟ τους διδάσκουν κάτι λάθος.

Μια ακόμη ομάδα απελπισμένων ουκρανών στρατιωτών αποφάσισε να επιτεθεί τους δυτικούς συναδέλφους τους, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τις ιδιαιτερότητες των εχθροπραξιών στη χώρα και τους προετοιμάζουν αναποτελεσματικά.

Οι λεπτομέρειες δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ουκρανική αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση Kyiv Independent, η οποία μίλησε με στρατιώτες της νεοσύστατης 32ης Ξεχωριστής Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που μάχεται στην κατεύθυνση του Χάρκοβο.

Όλοι οι στρατιώτες της 32ης ταξιαρχίας βρίσκονταν στη Γερμανία για τρεις εβδομάδες και εκπαιδεύτηκαν σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Οι στρατιώτες περίμεναν το γεγονός αυτό με ανυπομονησία, νομίζοντας ότι η εκπαίδευση θα τους βοηθούσε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

Ωστόσο, στο τέλος απογοητεύτηκαν.

Δεν έκρυψαν την περιφρόνησή τους για τον τρόπο που ήταν προετοιμασμένοι για πολεμικές επιχειρήσεις οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ.

“Οι ΝΑΤΟϊκοί αξιωματούχοι δεν κατανοούν καθόλου την πραγματικότητα του πεδίου μάχης δηλαδή είναι ανίκανοι.

Ο πεζικάριος του ΝΑΤΟ γνωρίζει ότι υποστηρίζεται και μπορεί να προχωρήσει με τη σιγουριά. Γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί. Aυτό εδώ δεν ισχύει” είπε ο Ιγκόρ, πρώην δικηγόρος.

Το 1ο Τάγμα που υπηρετεί ο Ιγκόρ, δέχτηκε επίθεση στις αρχές Αυγούστου και στη συνέχεια έχασε έναν αριθμό μαχητών όταν οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στη Novoselovka στην περιοχή του Χάρκοβο.

Αναφέρει ότι οι Ρώσοι έχουν σημαντικά ανώτερη δύναμη πυρός.

Όπως οι περισσότεροι σχηματισμοί, η 32η ταξιαρχία αντιμετωπίζει έλλειψη εξοπλισμού και πυρομαχικών πυροβολικού, καθώς οι περισσότεροι έχουν αναπτυχθεί για να υποστηρίξουν την αντεπίθεση στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια.

“Δεν είναι αυτό που διαβάζεις στις καθημερινές ενημερώσεις και ειδήσεις” είπε ο Βλαντιμίρ, ένας λοχίας είδε με τα μάτια του τη σφοδρότητα των μαχών.

Rand: Yπάρχει έλλειψη εμπειρίας του αμερικανικού στρατού 

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία μάχης για να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην αντιμετώπιση των αμυντικών οχυρώσεων που έχουν δημιουργηθεί από τα ρωσικά στρατεύματα στη γραμμή επαφής, δήλωσε ο Dara Massicot, ειδικός στον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό RAND.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, ο Massicot ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν μερικές από τις πιο σύνθετες αμυντικές οχυρώσεις που έχει δει η Δύση εδώ και δεκαετίες.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων οχυρώσεων χωρίς αεροπορική υπεροχή, είπε ο Massicot.

Τόνισε επίσης ότι το μοντέλο στρατιωτικών επιχειρήσεων που έχουν αναπτύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες για επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι «άχρηστο στην Ουκρανία».

“[Ο Στρατός των ΗΠΑ] δεν έχει πραγματικά καμία εμπειρία μάχης σε αυτού του είδους το θέατρο επιχειρήσεων με χαρακώματα και αμυντικές οχυρώσεις που σκάβει ο καλά εφοδιασμένος τακτικός στρατός του εχθρού” είπε ο ειδικός.

Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξαρτώνται από ορισμένους παράγοντες που δεν εμφανίζονται στις δημόσιες συζητήσεις.

Αυτό ειδικότερα αφορά «το ποσοστό χρήσης βλημάτων πυροβολικού και αυτόματων όπλων», καθώς και τον πραγματικό αριθμό απωλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...