Βίντεο: Πύραυλος κρουζ SCALP “σκίζει στα δύο” το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου στη Σεβαστούπολη – Οργή στη Μόσχα: “Ήρθε η ώρα για τελεσίγραφο στη Δύση”

 Στη δημοσιότητα δόθηκε ακόμη ένα βίντεο από την σημερινή ουκρανική επίθεση εναντίον του Αρχηγείου του ρωσικού Στόλου στην Σεβαστούπολη.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο πύραυλος να πλήττει το Αρχηγείο του ρωσικού Στόλου ενώ είναι εμφανές ότι έχει προηγηθεί ακόμη ένας πύραυλος.

Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για δύο πυραύλους SCALP και όχι για Storm Shadow.

Είναι δεδομένο ότι ο αριθμός των απωλειών θα αυξηθεί για τους Ρώσους. Το κτίριο έχει διαλυθεί καθώς οι πύραυλοι διαπέρασαν πολλούς ορόφους. Η φωτιά έκαιγε μέχρι πριν λίγο.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι σκοτώθηκε ο Ναύαρχος Βίκτορ Σοκόλοφ, Διοικητής του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αλλά αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι ίσως το πιο σοβαρό ουκρανικό πλήγμα των τελευταίων μηνών. Οι Ρώσοι αναχαίτισαν 5-6 πυραύλους StormShadow/Scalp αλλά οι δύο τελευταίοι βρήκαν στόχο περνώντας μέσα από την ρωσική αεράμυνα των S-400, Pantsir κτλ κτυπώντας το καλύτερο προστατευμένο σημείο της Κριμαίας.

Πρόσφατα ο Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk, Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας είπε:

Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει δύο τύπους πυραύλων κρουζ.

Εγκαθιστούμε τον Storm Shadow κάτω από το αριστερό φτερό του Su-24M & τον Scalp κάτω από το δεξί φτερό

Και τα δύο δουλεύουν υπέροχα, καμία πιθανότητα για τον κατακτητή”.

Δείτε το βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:09

Simonyan: Nα υποβάλουμε ένα τελεσίγραφο στη συλλογική Δύση 

H επίθεση έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στην Μόσχα καθώς έρχεται μετά το διπλό κτύπημα εναντίον του αποβατικού και του υποβρυχίου κλάσης Kilo.

“Το καθεστώς του Κιέβου, υποκινούμενο και ωθούμενο από τη συλλογική Δύση, δεν θα σταματήσει να κλιμακώνει τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, ανεβάζοντας κάθε φορά το επίπεδό της και περνώντας ξανά και ξανά τις όποιες «κόκκινες γραμμές».

Αυτή η τάση επιβεβαιώνεται από τη σημερινή επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεβαστούπολη.

Η επίθεση στη Σεβαστούπολη ήταν πιθανότατα συντονισμένη με τους δυτικούς συμμάχους. Το Κίεβο έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του σε αυτό.

Σύμφωνα με την πύλη Flightradar24, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A Poseidon, έχοντας απογειωθεί από τη Σικελία στις 9:31 ώρα Μόσχας, περιπολούσε πάνω από τη Ρουμανία κατά τη διάρκεια της ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης στη Σεβαστούπολη. Προηγουμένως, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk εντοπίστηκε στην περιοχή.

Η αρχισυντάκτρια του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού RT, του πρακτορείου ειδήσεων Rossiya Segodnya και του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, Margarita Simonyan, πιστεύει ότι μετά τη σημερινή επίθεση στη Σεβαστούπολη, η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στην άμεση συμμετοχή της Δύσης στην στρατιωτική σύγκρουση, περιοριζόμενη σε συνήθεις προειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις.

Ήρθε η ώρα να παραδώσουμε ένα τελεσίγραφο στην πιο σκληρή μορφή του όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στους προστάτες του στο ΝΑΤΟ.

Η κλιμάκωση θα συνεχιστεί μέχρι να αναγκαστούμε να δώσουμε σε όλους ένα τελεσίγραφο ότι από εδώ και πέρα ​​θα τους αντιμετωπίζουμε ως συμμετέχοντες στη σύγκρουση” τόνισε η αρχισυντάκτρια του RT.

Ο σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής του DPR, Yan Gagin, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να θεωρούνται νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι εάν εμπλέκονται σε επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

 Τέτοια αεροσκάφη πρέπει να καταρρίπτονται από τις δυνάμεις αεράμυνας με «προειδοποίηση προς τη χώρα στην οποία ανήκουν», πιστεύει ο Gagin.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το αεροδρόμιο της Πολτάβα

Αμέσως μετά την ουκρανική επίθεση, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ουκρανίας όπου βρίσκονταν τα αεροσκάφη Su-24 με Storm Shadow και SCALP.

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους κρουζ στο ουκρανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο “Bolshaya Kakhnovka” στην πόλη Kremenchug, στην περιοχή Πολτάβα.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα από το Kremenchug και φιλοξενεί τα εναπομείναντα αεροσκάφη Su-24M.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι τα ουκρανικά βομβαρδιστικά δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τις βάσεις τους και πιθανότατα καταστράφηκαν.

Αλλά αυτό μένει να το δούμε.

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...