«Βόμβα» από τη Σαουδική Αραβία: Ζητά επειγόντως 54 Rafale από τη Γαλλία!

 Η Σαουδική Αραβία, για να ξεπεράσει το γερμανικό βέτο στην προμήθεια 48 Eurofighter Typhoon, απηύθυνε αίτημα στην γαλλική Dassault να κάνει προσφορά για την πώληση 54 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Την αποκάλυψη κάνει στην σημερινή (22.10.2023) έκδοσή της η εφημερίδα La Tribune.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η Σαουδική Αραβία έχει θέσει προθεσμία στην κατασκευάστρια των Rafale εταιρεία Dassault για να υποβάλει την προσφορά της μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Εάν η αγορά των Rafale προχωρήσει, θα ήταν μια εξαιρετική επιτυχία της Dassault απέναντι στην ανταγωνίστριά της κοινοπραξία Eurofighter, καθώς το Typhoon μέχρι τώρα θεωρείτο η δεύτερη επικρατέστερη επιλογή για την Σαουδική Αραβία, μετά το αμερικανικό F-15.

Υπενθυμίζεται πως την δεύτερη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας – στις 13 Ιουλίου 2023 – ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει πως «δεν θα υπάρξει απόφαση για την παράδοση των μαχητικών Eurofighter στη Σαουδική Αραβία σύντομα».

Κυβερνητική πηγή είχε πει τότε στο Reuters ότι η Γερμανία δεν θα αποφασίσει σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια αυτής της νομοθετικής περιόδου, η οποία λήγει το 2025.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 12.07.2023, η γερμανική εφημερίδα SZ επικαλέστηκε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης ότι «οι αιτήσεις για άδειες εξαγωγής για τη Σαουδική Αραβία θα αναβληθούν μέχρι το τέλος του πολέμου στην Υεμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...