Το Ιράν απαντά με ανάπτυξη αρμάτων μάχης στα σύνορα με Ιράκ: Πράσινο φως στην Χεζμπολάχ για εμπλοκή – Η Χαμάς ενισχύεται με 7.000 σιίτες

 Mαζική μετακίνηση μονάδων της 92ης τεθωρακισμένης Μεραρχίας του ιρανικού στρατού παρατηρείται εδώ και λίγες ώρες. Άρματα μάχης Τ-72 εντοπίστηκαν να κινούνται στην επαρχία Χουζιστάν, η οποία βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας και συνορεύει με το Ιράκ και τον Περσικό Κόλπο.

Παράλληλα εντοπίστηκαν κινήσεις βαλλιστικών πυραύλων Fateh-110. Το Ιράν λαμβάνει μέτρα αυξημένης επιφυλακής βάζοντας στο στόχαστρο αμερικανικές και άλλες βάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πριν λίγο, το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού στον Λίβανο, αφού απογειώθηκε νωρίτερα από τη Βαγδάτη του Ιράκ.

Υπάρχει έντονη ανησυχία ότι οι σιιτικές πολιτοφυλακές οργανώνονται σε ένα κέντρο που έχει συσταθεί στον Λίβανο.

O Ιρανός ΥΠΕΞ δήλωσε:

“Εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον αμάχων στη Γάζα, η περιοχή θα αντιμετωπίσει νέες καταστάσεις.

Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει πλήρη πολιορκία στη Γάζα, να βομβαρδίζει αμάχους και να διαπράττει εγκλήματα πολέμου χωρίς απάντηση”.

Η συνέχιση των εγκλημάτων θα λάβει απάντηση από «τον υπόλοιπο άξονα», «η σιωνιστική οντότητα» θα είναι υπεύθυνη για αυτό“.

Αργότερα ο Ιρανός ΥΠΕΞ σε νέα δήλωση επανέλαβε ότι “υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να αντιμετωπίσει περισσότερα μέτωπα”.

O Iρανός ΥΠΕΞ προφανώς αναφέρεται στον “Άξονα της Αντίστασης”. Αυτό πρέπει να εκληφθεί ως πράσινο φως στην Χεζμπολάχ…

Διαβάστε επίσης: Σκηνικό σύρραξης με Ιράν: Η Βρετανία στέλνει πλοία και αεροσκάφη στο Ισραήλ – Οι ΗΠΑ έστειλαν Μοίρα Α-10 –Εκκενώνουν την Σντερότ των 30.000 κατοίκων

Ιρανικά άρματα μάχης Τ-72 στα σύνορα με Ιράκ 

Μαζική κίνηση μονάδων της 92ης μεραρχίας αρμάτων μάχης του ιρανικού στρατού καταγράφεται στο λεγόμενο “Ανατολικό Κουρδιστάν”, το δυτικό και βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν, στο οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής είναι Κούρδοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα βίντεο προέρχονται από τα σύνορα Ιράν-Ιράκ και η κίνηση κατευθύνεται προς το Ιράκ. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν σταλεί βόρεια, στα σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τώρα επιστρέφουν λόγω της κρίσης με το Ισραήλ.

Η 92η Μεραρχία Πάντσερ συγκροτήθηκε υπό τον Σάχη. Τον Σεπτέμβριο του 1980, μεταξύ άλλων σχηματισμών, τοποθετήθηκε κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ και συμμετείχε ενεργά στον παρατεταμένο πόλεμο Ιράν-Ιράκ.

Αυτή είναι πραγματικά μια από τις καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες του ιρανικού στρατού. Το αρχηγείο του τμήματος βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Ιράν στην πόλη Αχβάζ (επαρχία Χουζεστάν).

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:34

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:14

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:59

 

Χιλιάδες ιρακινές πολιτοφυλακές στέλνονται για να βοηθήσουν τη Χαμάς

Τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο διοικητής της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής Kataib Sayyid al-Shuhada, Abu Ala al-Walai, επισκέφθηκε τον Λίβανο.

Αναμένεται ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, μαχητές από το Ιράκ θα φτάσουν στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ για να υποστηρίξουν τα στρατεύματα της Χαμάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αραβικού Τύπου, από 3 έως 7.000 σιίτες πολιτοφυλακές από το Ιράκ θα συμμετάσχουν στις μάχες στο πλευρό της Χαμάς.

Ο Αχμέντ αλ Χαμιντάβι, ο διοικητής των μονάδων της Χεζμπολάχ στο Ιράκ, προειδοποίησε για την είσοδο ιρακινών μαχητών στην αντιπαράθεση στο πλευρό της Χαμάς.

Δήλωσε ότι εάν η Ουάσιγκτον εισέλθει στη σύγκρουση, οι δυνάμεις υπό τον έλεγχό της θα χτυπήσουν τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή με πυραύλους και UAV.

Η είσοδος ιρακινών μαχητών δείχνει την ανάπτυξη της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης, η οποία θα μπορούσε σύντομα να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...