Γενική επίθεση του ρωσικού Στρατού στην Αβντίιβκα: Δεκάδες άρματα μάχης έξω από την πόλη- Αεροπορία και πυροβολικό σφυροκοπούν το προπύργιο των Ουκρανών

 Ο ρωσικός Στρατός έχει ξεκινήσει εδώ και 48 ώρες γενική επίθεση προς την Αβντίιβκα (Avdeevka ή Avdiivka) με τις εικόνες να θυμίζουν Φεβρουάριο του 2022. Οι Ρώσοι έχουν αναπληρώσει πλήρως τις απώλειες τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε οπλικά συστήματα όπως μονάδες πυροβολικού, άρματα μάχης κτλ

Στρατιωτικές φάλαγγες που συγκεντρώθηκαν περιμετρικά της πόλης έλαβαν  “πράσινο φως” για να ξεκινήσει η μεγάλη χερσαία επιχείρηση.

Ρωσική Αεροπορία και πυροβολικό πλήττουν διαρκώς ουκρανικές θέσεις με την πόλη να έχει σκεπαστεί από ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού.

Δείτε εδώ την συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων βόρεια της Αβντίιβκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:38

Ξεκίνησε η γενική επίθεση του ρωσικού Στρατού στην Αβντίιβκα

Οι άξονες επίθεσης των ρωσικών δυνάμεων είναι οι εξής:

-Στα δυτικά του οικισμού Krasnogorovka, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση προς την κατεύθυνση των οικισμών Stepovoe και Berdychi. Οι μάχες συνεχίζονται.

Οι μάχες συνεχίζονται επίσης βόρεια και δυτικά του οικισμού Krasnogorovka και βόρεια του χωριού Opytnoye.

-Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν και να αποκτήσουν έδαφος κατά μήκος της δασικής ζώνης κοντά στον σιδηρόδρομο βόρεια της Krasnogorovka και να πάρουν τον έλεγχο του βόρειου τμήματος του χωριού Opytnoye.

-Μάχες σημειώνονται και στην περιοχή Vodyanoye.

«Τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται από το Ντόνετσκ μέσω του Sands στο Vodyanoye, καθήκον τους είναι να αποκόψουν την Avdeevka από το Vodyanoye και το Opytnoye», αναφέρουν ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαπερνούν τον Tonenky, απωθώντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βίντεο: Πριν την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με ATGM πολλαπλές ουκρανικές θέσεις.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:00

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:38

Φλέγεται η Αβντίιβκα: Μαζικές επιδρομές από την Αεροπορία – Καταιγισμός πυρών από το πυροβολικό

Το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μαζική επίθεση εναντίον στόχων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο προάστιο της Avdeevka του Ντόνετσκ. Οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο μεγάλη επίθεση από τον ρωσικό στρατό.

Από τις πέντε το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, η ρωσική αεροπορία άρχισε να επιχειρεί βομβαρδίζοντας ουκρανικούς στόχους. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν οβίδες, MLRS και άρματα μάχης.

Οι κύριοι στόχοι των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι μονάδες πυροβολικού του ουκρανικού στρατού,.

Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο, σχεδόν ολόκληρη η Avdiivka είναι πλέον καλυμμένη από πυκνό μαύρο καπνό. Στρατιώτες των ρωσικών μονάδων που συμμετέχουν στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια  παραδέχονται ότι δεν έχουν δει ποτέ τόσο μαζική προετοιμασία πυροβολικού.

Η οχυρωμένη περιοχή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Avdeevka είναι μια από τις πιο ισχυρές στο Ντονμπάς.

Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κρατήσει αυτή την πόλη με κάθε κόστος, αφού η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατανοεί ότι αν χαθεί ο έλεγχος της, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα απομακρύνουν σημαντικά τις ουκρανικές θέσεις από το Ντόνετσκ.

Κατά συνέπεια, αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπολύουν μαζική επίθεση πλήττοντας τις οδούς ανεφοδιασμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Για να χτυπήσουν στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των εναέριων βομβών FAB-250 και FAB-500

Οι οδοί ανεφοδιασμού της λεγόμενης ομάδας Avdeevsko-Krasnogorovsk των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται υπό σφοδρά πυρά από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αρκετά καταφύγια έχουν καταστραφεί ενώ βομβαρδίζεται η υπόγεια υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχει στοχοποιηθεί από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Βίντεο: To ρωσικό πυροβολικό εντόπισε ομάδα Ουκρανών που επιχειρούσαν να ναρκοθετήσουν διαδρόμους στον άξονα Avdeevka – Vodyanoye 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:07

Βίντεο: Σπάνια πλάνα από επιδρομές ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28NM. Εκτοξεύουν πυραύλους LMUR κατά ουκρανικών στόχων στην Avdeevka

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:00

Δείτε τους χάρτες περικύκλωσης της Avdiika

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...