Πούτιν: Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους φέτος

 ΜΟΣΧΑ, 14 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Περίπου επτά εκατομμύρια Ρώσοι έχουν βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους φέτος, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τον υπουργό Κατασκευών και Στέγασης και Κοινοτήτων, Ίρεκ Φαϊζουλίν. "

"Βρισκόμαστε στο 2023, οι συνθήκες διαβίωσης επτά εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν βελτιωθεί. Πρόκειται για 3,2 εκατομμύρια οικογένειες.

 Έχουμε επανεγκαταστήσει κατοικίες έκτακτης ανάγκης <...> 1,8 (εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. - Εκδ.).

 Αυτό είναι 104,4 χιλιάδες άτομα », είπε ο πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι την ίδια περίοδο τέθηκαν σε λειτουργία 83,6 εκατ. τετραγωνικά μέτρα κατοικιών.

Ο Fayzullin, με τη σειρά του, διευκρίνισε ότι αυτά είναι τα δεδομένα για σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους ο κλάδος θα επιδείξει ξανά ρεκόρ

Έτσι, από τον Ιανουάριο έχουν τεθεί σε λειτουργία 49,7 εκατ. τετραγωνικά μέτρα ως μέρος της κατασκευής ατομικών κατοικιών και 33,9 εκατ. τετραγωνικά μέτρα πολυκατοικίας. 

Στο τέλος του έτους προβλέπονται συνολικά 104-105 εκατ. τετραγωνικά μέτρα. Όπως εξήγησε ο υπουργός, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν αδύνατο χωρίς την κρατική στήριξη: 

«Αυτά περιλαμβάνουν προγράμματα στεγαστικών δανείων και δυνατότητες πολεοδομικού σχεδιασμού».

Μιλώντας για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων σε νέες περιοχές της Ρωσίας, ο Fayzullin τόνισε ότι το έργο συνεχίζεται ενεργά και συμμετέχουν σε αυτό οργανισμοί πολιτικών συμβάσεων. 

Μέχρι σήμερα, έχουν αποκατασταθεί σχεδόν 8.400 αντικείμενα - πρόκειται για πολυκατοικίες, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, σχολεία και νηπιαγωγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...