Είναι αλήθεια ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ρωσικά αεροσκάφη A-50 και Il-22 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα??

 15 января 2024 в 13:51

Στην Ουκρανία υποστηρίζουν ότι δύο ρωσικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας. 

Τι είναι γνωστό για αυτό στις 15 Ιανουαρίου, είναι αξιόπιστες οι πληροφορίες ή είναι πλαστές; Τι δηλώσεις έκανε το Κρεμλίνο για αυτό το θέμα; Τι είπαν στην Ουκρανία για πιθανή συντριβή των αεροσκαφών A-50 και Il-22 

Οι λαϊκοί βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας από το κόμμα Υπηρέτης του Λαού Alexander Fedienko και ο Yuri Mysyagin ανακοίνωσαν την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στις 14 Ιανουαρίου, αναφέρει το κανάλι Telegram "Country Politics". 

Σύμφωνα με τους βουλευτές του λαού, μιλάμε για ένα αεροσκάφος αναγνώρισης ραδιοφώνου A-50 και ένα βομβαρδιστικό Il-22. «Οι ουκρανικές δημόσιες σελίδες γράφουν για επίθεση σε δύο ρωσικά αεροπλάνα στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας.

Οι βουλευτές του λαού από τον Υπηρέτη του Λαού Alexander Fedienko και τον Yuri Mysyagin ανέφεραν το ίδιο πράγμα. Ισχυρίζονται ότι καταρρίφθηκαν ένα αεροσκάφος ασυρμάτου A-50 και ένα βομβαρδιστικό Il-22. 

Το πρώτο από αυτά, όπως γράφουν βουλευτές, καταρρίφθηκε, το δεύτερο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αφού κατέβηκε στην περιοχή του Κερτς», σημειώνει το δημοσίευμα της «Country Politics». 

Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας ανέφερε επίσης την πιθανή συντριβή ρωσικών αεροπλάνων στις 14 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν επιβεβαιώνουν αυτά τα στοιχεία.


Τι είπε η Ρωσία για την πιθανή συντριβή των A-50 και Il-22 Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στις 15 Ιανουαρίου ότι το Κρεμλίνο δεν έχει πληροφορίες ότι κάποιο ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις. 

«Όχι, δεν υπάρχουν πληροφορίες», απάντησε ο Πεσκόφ στην αντίστοιχη ερώτηση των δημοσιογράφων. 

Συνέστησε επίσης στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να διευκρινίσουν πληροφορίες σχετικά με την πιθανή συντριβή ρωσικών αεροπλάνων με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Τότε, τελικά, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την πρόοδο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. 

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Boris Rozhin, οι πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά για το καταρρίφθηκε Il-22 είναι πλαστές. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι γνωστό ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε.

«По Ил-22 еще ночью было известно, что борт сел и заявления про уничтоженный Ил-22 от противника — заведомый фейк», — пишет Рожин в своем Telegram-канале 15 января.

Что касается А-50, отмечает военный эксперт, достоверных сведений о возможном инциденте не поступало ни от Минобороны России, ни от ВСУ.

 А-50Фото: Ministry of Defence of the Russi/Twitter.com/Global Look PressА-50

«По А-50 достоверной информации о МО РФ не поступало, так же, как нет каких-либо данных объективного контроля от противника», — отмечает Рожин.

Telegram-канал «Военное обозрение» подтверждает информацию Рожина о том, что Ил-22 совершил посадку на одном их аэродромов, а по А-50 сведений нет.

«В Сети распространяется информация о подбитых над Азовском морем Ил-18/22 и А-50 ВС РФ. Некоторые источники подтверждают инцидент с Ил-22, который в итоге сел на одном из гражданских аэродромов. По А-50 ничего не известно. Официальных подтверждений или иных косвенных свидетельств в пользу этой информации нет», — подчеркивается в публикации «Военного обозрения».

Telegram-канал WarGonzo и военкор Юрий Подоляка предположили, что информация о сбитом А-50 может быть достоверной.

Официального подтверждения от Минобороны РФ по поводу инцидентов с Ил-22 и А-50 не поступало. Ведомство информацию не комментировало.

«Ήταν γνωστό από το Il-22 ακόμη και τη νύχτα ότι το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί και οι δηλώσεις για το κατεστραμμένο Il-22 από τον εχθρό ήταν σκόπιμα ψεύτικο», γράφει ο Rozhin στο κανάλι του στο Telegram στις 15 Ιανουαρίου. Όσον αφορά το Α-50, σημειώνει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, δεν υπήρχαν αξιόπιστες πληροφορίες για πιθανό περιστατικό ούτε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ούτε από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Α-50 Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας του Russi/Twitter.com/Global Look Press Α-50 «Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με το A-50, όπως δεν υπάρχουν στοιχεία αντικειμενικού ελέγχου από τον εχθρό», σημειώνει ο Rozhin. Το κανάλι Telegram "Military Review" επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του Rozhin ότι το Il-22 προσγειώθηκε σε ένα από τα αεροδρόμιά τους, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για το A-50. «Στο Διαδίκτυο διαδίδονται πληροφορίες για τα Il-18/22 και A-50 των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που καταρρίφθηκαν πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ. Ορισμένες πηγές επιβεβαιώνουν το περιστατικό με το Il-22, το οποίο τελικά προσγειώθηκε σε ένα από τα πολιτικά αεροδρόμια. 

Τίποτα δεν είναι γνωστό για το A-50. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ή άλλα έμμεσα στοιχεία υπέρ αυτών των πληροφοριών», τονίζει το δημοσίευμα της Στρατιωτικής Επιθεώρησης. 

Το τηλεγραφικό κανάλι WarGonzo και ο στρατιωτικός ανταποκριτής Yuri Podolyaka πρότειναν ότι οι πληροφορίες για το καταρριφθέν A-50 μπορεί να είναι αξιόπιστες. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με τα επεισόδια με τα Il-22 και A-50. Το τμήμα δεν σχολίασε τις πληροφορίες.

Γιατί οι πληροφορίες για τα καταρριφθέντα Il-22 και A-50 μπορεί να είναι πλαστές Το κανάλι Rybar Telegram σημειώνει ότι η εκδοχή της ουκρανικής πλευράς για τα ρωσικά αεροπλάνα που καταρρίφθηκαν εγείρει πολλά ερωτήματα. 

Συγκεκριμένα, τα μέσα ενημέρωσης του Κιέβου, ως επιβεβαίωση του περιστατικού με το Il-22, άρχισαν να διαδίδουν ηχητική ηχογράφηση στην οποία, όπως υποστηρίζουν στην Ουκρανία, το πλήρωμα του βομβαρδιστικού ζητά αναγκαστική προσγείωση. Όπως τονίζει ο «Rybar», το γεγονός ότι η εκπομπή των πιλότων του ρωσικού αεροπλάνου ήταν ανοιχτή φαίνεται αμφίβολο. 

Υπάρχουν επίσης άλλα σημεία που δείχνουν ότι τα μηνύματα του Κιέβου είναι πλαστά. «Γιατί η εκπομπή των πιλότων του επιζώντος Il-22 είναι ανοιχτή και γραμμένη από όλους και από όλους; 

Εάν αυτό ήταν έργο της ουκρανικής αεράμυνας, τότε πού πήγαν οι εκτοξευτές, έτσι ώστε η Αζοφική Θάλασσα να βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή; Αν αυτό ήταν έργο μαχητικών αεροσκαφών, τότε τι δούλευαν σε τέτοιες αποστάσεις και ποιοι; Απλώς αναπάντητα ερωτήματα», γράφει το κανάλι Telegram.

Читайте также:

В США рассказали, как Россия добивает остатки украинской авиации

Атака ВСУ на Белгород и Крым 5 января: последние новости, что взорвали

Движение автотранспорта по Крымскому мосту приостанавливали

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...