Ρωσία σε τέσσερις περιοχές της Ρωσίας θα καταμετρηθούν για πρώτη φορά λεοπαρδάλεις του χιονιού

 ΜΠΑΡΝΑΟΥΛ, 25 Ιανουαρίου – RIA Novosti.

Η έναρξη μιας πλήρους κλίμακας απογραφής της λεοπάρδαλης του χιονιού δόθηκε στη Ρωσία, για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος τέσσερις περιοχές της χώρας, το Εθνικό Πάρκο Sailyugemsky της Δημοκρατίας του Αλτάι, το οποίο θα συντονίσει τη μελέτη, αναφέρει στο το κανάλι Telegram. " 

«Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί πλήρης απογραφή της λεοπάρδαλης του χιονιού στη Ρωσία και στις τέσσερις περιοχές του οικοτόπου του είδους στη χώρα μας. 

Τον Φεβρουάριο-Απρίλιο, οι έρευνες διαδρομής θα καλύψουν τις Δημοκρατίες Αλτάι, Τίβα, Μπουριατία και, για πρώτη φορά, στα νότια της επικράτειας Krasnoyarsk. Φέτος, το Εθνικό Πάρκο Sailyugem θα συντονίσει την απογραφή της λεοπάρδαλης του χιονιού στη Ρωσία <…>

 Η έναρξη της λογιστικής δόθηκε στις 25 Ιανουαρίου», αναφέρει το μήνυμα. Σημειώνεται ότι η Επικράτεια του Κρασνογιάρσκ δεν συμμετείχε προηγουμένως στην απογραφή, αλλά η ομάδα λεοπάρδαλης του χιονιού έχει πλέον αποκατασταθεί. 

Περίπου 11 άτομα ζουν στο φυσικό καταφύγιο Sayano-Sushensky. Στην πορεία, οι συμμετέχοντες στην απογραφή θα εκτιμήσουν τον αριθμό των αιγών της Σιβηρίας, της κύριας λείας της λεοπάρδαλης του χιονιού στη Ρωσία.

«Μια πλήρης απογραφή του αριθμού και της κατάστασης της λεοπάρδαλης του χιονιού πραγματοποιείται στη Ρωσία από το 2015. <…>

 Για να λάβουν υπόψη τον αριθμό και την κατάσταση της λεοπάρδαλης του χιονιού, οι ειδικοί χρησιμοποιούν παρακολούθηση χρησιμοποιώντας παγίδες φωτογραφιών και βίντεο, ακολουθώντας την ίχνη ζώων και μοριακή γενετική ανάλυση βιολογικών δειγμάτων (γούνας, περιττώματα).<...> 

Ο μέσος αριθμός λεοπαρδάλεων του χιονιού στη Ρωσία υπολογίζεται σε 70-90 άτομα.Το 2015 επιβεβαιώθηκε η παρουσία 53-56 ατόμων », αναφέρει η έκθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...