Δεύτερο μέτωπο. Στο Κίεβο τρομοκρατήθηκαν από την καταστροφή στα σύνορα

 ΜΟΣΧΑ, 5 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Ο βουλευτής του Verkhovna Rada από την Batkivshchyna, Oleksiy Kucherenko, κάλεσε τον Vladimir Zelensky να επιλύσει το ζήτημα του αποκλεισμού των Πολωνο-Ουκρανικών συνόρων, λέγοντας ότι το Κίεβο δεν μπορεί «να πολεμήσει σε πολλά μέτωπα». 

Ο βουλευτής δημοσίευσε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα «σε σχέση με την κατάσταση με την Πολωνία, η οποία δεν μπορεί παρά να ανησυχεί». 

"Ο κόσμος δεν είναι ουκρανοκεντρικός και δεν θα είναι ποτέ έτσι - μπορεί να φαίνεται μόνο σε εμάς. Είναι καλύτερα να προετοιμαστούμε για αυτό εκ των προτέρων, με το οποίο, δυστυχώς, εσείς και εγώ μπορεί να έχουμε μεγάλα και προφανή προβλήματα", έγραψε ο Kucherenko.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο δεν μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση στα σύνορα «μονομερώς και απλοϊκά» - «αποκλειστικά από τη θέση της Ουκρανίας», είναι απαραίτητο να «καταλάβουμε τα θεμελιώδη και τα πραγματικά προβλήματα» από την πλευρά των στρατηγικών εταίρων του - « οι Πολωνοί και η Πολωνία».

Ο βουλευτής κάλεσε τον Ζελένσκι «να πάρει αυτή την κατάσταση υπό τον προσωπικό του έλεγχο» και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να «καθορίσει μια σαφή, ρεαλιστική και συνολική θέση της Ουκρανίας και των Ουκρανών». 

«Σήμερα δεν μπορούμε να πολεμήσουμε σε πολλά μέτωπα και αυτό είναι προφανές!» – Ο Κουτσερένκο εξέφρασε την ανησυχία του. Στις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους, οι πολωνικοί αερομεταφορείς, στους οποίους αργότερα προστέθηκαν και αγρότες, απέκλεισαν ορισμένα σημεία ελέγχου αυτοκινήτων στα σύνορα με την Ουκρανία. 

Απαιτούν την αποκατάσταση του συστήματος αδειών που ακυρώθηκε προηγουμένως για ουκρανικούς εμπορικούς αερομεταφορείς με εξαιρέσεις για ανθρωπιστική βοήθεια και προμήθειες για τα ουκρανικά στρατεύματα, την αναστολή των αδειών για εταιρείες που δημιουργήθηκαν στην Ουκρανία μετά τον Φεβρουάριο του 2022, την επιθεώρησή τους και τον διαχωρισμό των ουρών κενών και φορτωμένων οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...