Η Γερμανία προμήθευσε στην Ουκρανία το σύστημα αεράμυνας Skynex και 10 οχήματα μάχης πεζικού Marder

 ΜΟΣΧΑ, 5 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Το Βερολίνο προμήθευσε στην Ουκρανία το σύστημα αεράμυνας Skynex και δέκα μαχητικά οχήματα πεζικού Marder, σύμφωνα με μια ενημερωμένη λίστα στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία δημοσιεύει στοιχεία για την ήδη υλοποιημένη και προγραμματισμένη γερμανική στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο. 

Ο κατάλογος που ενημερώθηκε χθες ανέφερε την προμήθεια βλημάτων για άρματα μάχης Leopard 2A6, δέκα οχήματα μάχης πεζικού Marder, συστήματα αεράμυνας Skynex, πυραύλους για αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T, καθώς και δύο ραντάρ TRML-4D. 

Το πακέτο περιελάμβανε επίσης σχεδόν δέκα χιλιάδες οβίδες των 155 mm, μια μηχανή τοποθέτησης γέφυρας Biber, δεκάδες φορτηγά, χιλιάδες σετ χειμερινών στρατιωτικών στολών και κράνη.

Το Skynex είναι ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο με τροχό 35 χιλιοστών που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση drones και πυραύλων. Το σύστημα παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2021 και παράγεται από τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall AG. 

Στις αρχές του 2023, ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, Armin Papperger, ανακοίνωσε ότι η Γερμανία προμήθευσε δύο συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία - Skynex και Skyranger, αφήνοντας την πρωτεύουσά της απροστάτευτη από αεροπορικές επιθέσεις.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Γερμανία μετέφερε στο Κίεβο τρία αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, δύο τεθωρακισμένα οχήματα Wisent για την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, δέκα αναγνωριστικά UAV Vector και οβίδες για άρματα μάχης και πυροβολικό. 

Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την προηγούμενη μέρα, 54 ξένα κράτη παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία· από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, έχουν ήδη δαπανήσει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέφεραν περισσότερες από 1,6 χιλιάδες μονάδες πυραύλων και όπλων πυροβολικού, περισσότερα από 200 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, περισσότερες από 5.220 μονάδες τεθωρακισμένων όπλων και περισσότερα από 23 χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Η Μόσχα έστειλε προηγουμένως ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ σχετικά με τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...