Ένα drone καταστράφηκε πάνω από την περιοχή Τούλα 30 Ιανουαρίου 2024 στις 10:05

 Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκε πάνω από την περιοχή Τούλα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ανέφερε το περιφερειακό υπουργείο Ασφαλείας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο που έπεσαν τα συντρίμμια δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές υποδομών. 

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ασφάλειας της Περιφέρειας Τούλα αναφέρει ότι το πρωί της 30ης Ιανουαρίου, συστήματα αεράμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν ένα UAV πάνω από το έδαφος της περιοχής της Τούλα. 

Η ανταπόκριση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είναι οργανωμένη, ανέφερε το τμήμα σε ανακοίνωσή του. Συνολικά, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας εξουδετέρωσαν χθες το βράδυ 21 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τα εδάφη των περιοχών της Κριμαίας, του Μπέλγκοροντ, του Μπριάνσκ, της Καλούγκα και της Τούλα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Το τμήμα διευκρίνισε ότι 11 drones εξαλείφθηκαν και αναχαιτίστηκαν πάνω από τη χερσόνησο, πέντε πάνω από το Belgorod, τρία πάνω από το Bryansk και από ένα πάνω από τις περιοχές Kaluga και Tula. 

Το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπριάνσκ, Αλεξάντερ Μπογκομάζ, ανέφερε ότι κατέρριψε ένα drone πάνω από το έδαφος της περιοχής Τρούμπτσεφσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές. 

Το drone ήταν τύπου αεροσκάφους, διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιοχής. Αργότερα, ένα άλλο drone καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή Navlinsky της περιοχής Bryansk. Πριν από αυτό, ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν το χωριό Gordeevka στην περιοχή Kursk. 

Ο κυβερνήτης Roman Starovoit διευκρίνισε ότι ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ένα κτίριο κατοικιών, ένα βοηθητικό κτίριο και ένα αστικό όχημα υπέστησαν ζημιές. Δεν υπήρξαν θύματα στον άμαχο πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...