Ο Τραμπ αποχωρεί ξαφνικά από το δικαστήριο κατά τη διάρκεια της τελικής συζήτησης στη δίκη της E Jean Carroll

 Η αποχώρηση του πρώην προέδρου έγινε καθώς η  δικηγόρος της Κάρολ σημείωσε ότι συνέχισε να δυσφημεί την πρώην συγγραφέα του Elle κατά τη διάρκεια της δίκης

Καθώς η δεύτερη δίκη της E Jean Carroll για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Ντόναλντ Τραμπ πλησίαζε στο τελικό στάδιο της Παρασκευής το πρωί στη Νέα Υόρκη, η διαδικασία πήρε γρήγορα μια τροπή για το παράλογο με τον δικαστή να απειλεί τον δικηγόρο του με «κλείδωμα» και τον πρώην πρόεδρο να αφήνει περίπου 10 λεπτά μετά το πρώτο Το τελευταίο επιχείρημα του συγγραφέα του Elle. 

Ο Τραμπ επέστρεψε στο δικαστήριο για το κλείσιμο της υπεράσπισής του.

Η απότομη αποχώρηση του Τραμπ έγινε την ώρα που η κύρια δικηγόρος του Κάρολ, Ρομπέρτα Κάπλαν, εκφωνούσε την τελευταία της ομιλία - λίγο αφότου σημείωσε ότι συνέχισε να δυσφημεί τον πρώην συγγραφέα του Elle κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης. Ο Τραμπ έφυγε.

Η Ρομπέρτα Κάπλαν είχε παράσχει ένα χρονολόγιο της ζημιάς που υπέστη ο Κάρολ λόγω των επιθέσεων του Τραμπ πριν από την παρατήρηση που φαινόταν να τον πυροδότησε.

«Οι αρνήσεις και οι βίαιες κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ ήταν όλα ψέματα. Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί, ακριβώς σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου, από ένα ένορκο», είπε ο Κάπλαν.

«Γι' αυτό η μαρτυρία του Ντόναλντ Τραμπ ήταν τόσο σύντομη χθες. Δεν του κάνει τέρμα».

«Αυτή η υπόθεση αφορά επίσης την τιμωρία του Ντόναλντ Τραμπ για ό,τι έχει κάνει και για ό,τι συνεχίζει να κάνει», είπε ο Κάπλαν, προσθέτοντας λίγο αργότερα: «Αυτή η δίκη έχει να κάνει με τον να τον σταματήσει, μια για πάντα».

Ο Κάπλαν σημείωσε ότι άρχισε να σπιλώνει την Κάρολ μέσα σε μια μέρα από την τελευταία της νίκη στο δικαστήριο, που διαπίστωσε ότι την είχε δυσφημήσει. «Ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, συμπεριφέρεται σαν αυτοί οι κανόνες και οι νόμοι απλώς να μην ισχύουν γι 'αυτόν» και επεσήμανε ότι πέρασε «όλη αυτή τη δίκη» επιτιθέμενος στον Κάρολ με άθλιες θέσεις.

Ήταν σωστή εκείνη τη στιγμή που ο Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο.

«Με συγχωρείτε», είπε ο δικαστής Λιούις Κάπλαν. «Το αρχείο θα αντικατοπτρίζει ότι ο κ. Τραμπ μόλις σηκώθηκε και έφυγε από την αίθουσα του δικαστηρίου».

Λίγο μετά από αυτό, η Ρομπέρτα Κάπλαν είπε στο κλείσιμό της: «Ο Τραμπ πρέπει να ακολουθεί το νόμο, είτε του αρέσει είτε όχι».

Στο τέλος του κλεισίματός της, η Ρομπέρτα Κάπλαν προέτρεψε τους ενόρκους να θέσουν υπόλογο τον Τραμπ – και ότι ο μόνος τρόπος για να τον κάνει να ακολουθήσει το νόμο και να σταματήσει να δυσφημεί τον Κάρολ θα ήταν μια βαριά ποινή.

«Στην πρώτη δίκη μεταξύ της κας Κάρολ και του κ. Τραμπ… Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπήκε καν στον κόπο να εμφανιστεί», είπε ο Κάπλαν. Αλλά σε αυτή τη δίκη, όπου το θέμα είναι τα χρήματα, ο Τραμπ αποφάσισε να παραστεί, σημείωσε.

"Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ είναι τα χρήματα», είπε. «Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τον νόμο, ενώ σίγουρα δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια, νοιάζεται για τα χρήματα.

«Το ερώτημα για εσάς ως ένορκο είναι το εξής: δεδομένης της επιμονής του Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίσει να δυσφημεί την κυρία Κάρολ και λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια περιουσία του, πόσα θα χρειαστούν για να σταματήσει;

«Πιστεύει ότι οι κανόνες που διέπουν όλους τους άλλους δεν ισχύουν για αυτόν», πρόσθεσε ο Kaplan.

«Έχετε πραγματικά την ευκαιρία, ίσως και την ευθύνη, να βάλετε ένα τέλος σε αυτό τώρα με αυτήν την ετυμηγορία, απαιτώντας από τον Ντόναλντ Τραμπ να πληρώσει ένα ποσό αρκετά μεγάλο για αυτόν –και επαναλαμβάνω, αρκετά μεγάλο για αυτόν– που θα επιτέλους να τον κάνει να σταματήσει.

«Τώρα είναι η ώρα να τον κάνουμε να το πληρώσει και τώρα είναι η ώρα να τον κάνουμε να το πληρώσει ακριβά».

Η κύρια δικηγόρος του Τραμπ σε αυτή την υπόθεση, η Αλίνα Χάμπα, άρχισε να παραδίδει το κλείσιμο γύρω στις 11.15 π.μ. και κατηγόρησε γρήγορα τον Κάρολ για την αντίδραση και πρότεινε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν το θύμα.

Η Κάρολ, είπε, «δεν αναλάμβανε καμία ευθύνη για τα μέσα ενημέρωσης και τη φρενίτιδα του Τύπου και το δημόσιο προφίλ που ήθελε και εξακολουθεί να απολαμβάνει».

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί πραγματικά να εκφράσει την απογοήτευση των τελευταίων ετών καλύτερα από τον πελάτη μου, τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στη συνέχεια, η Habba έπαιξε ένα βίντεο που είχε εισαχθεί από την ομάδα του Carroll στο οποίο ο ίδιος υπογράμμισε τις αρνήσεις του, με έναν τρόπο που το στρατόπεδό της υποστήριξε ότι ήταν δυσφημιστικό.

«Δεν έχω ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα. Η ετυμηγορία είναι ντροπή, μια συνέχεια του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών όλων των εποχών», είπε ο Τραμπ σε αυτό το βίντεο κλιπ.

«Έχεις δίκιο έτσι νιώθει. Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάποιος μπορεί να σας κατηγορήσει για μια τρομερή κατηγορία και εσείς υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, απαντώντας στους δημοσιογράφους στο νότιο γκαζόν ως εν ενεργεία πρόεδρος;» είπε ο Χάμπα.

Ο πρόεδρος ήταν συνεπής. Έχει δίκιο, έχει πει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και ξανά και ξέρετε γιατί δεν αμφιταλαντεύτηκε; Γιατί είναι η αλήθεια», είπε ο Habba, προκαλώντας ένσταση από την ομάδα του Carroll.

Στη συνέχεια άρχισε να επιτίθεται στην αξιοπιστία του Κάρολ, η οποία φαινόταν να παραβιάζει την απαγόρευση του Κάπλαν να αμφισβητήσει τα γεγονότα.

«Αν παραβιάσετε ξανά τις οδηγίες μου, κυρία Χάμπα, μπορεί να έχετε συνέπειες», προειδοποίησε.

Οι διαδικασίες φαινόταν έτοιμες να είναι δύσκολες πριν ξεκινήσουν.

Μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά από την άφιξη του Τραμπ στην αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς και οι δύο πλευρές συζητούσαν θέματα που ήθελαν να συμπεριλάβουν στο κλείσιμό τους πριν εισέλθουν οι ένορκοι, ο δικαστής απείλησε την κύρια δικηγόρο του Τραμπ, Αλίνα Χάμπα, με τιμωρία όταν προσπάθησε να τον διακόψει, λέγοντας: «Είστε στα πρόθυρα να περάσετε λίγο χρόνο στο λουκέτο. Κάτσε κάτω!"

Καθώς ξετυλίγονταν τα κλεισίματα, η Τραμπ συνέχισε να επιτίθεται εναντίον της Κάρολ, με αρκετές αναρτήσεις να εμφανίζονται στον λογαριασμό του στο Truth Social, συμπεριλαμβανομένης μιας που αποκάλεσε τον λογαριασμό της «φάρσα».

Το κλείσιμο ήρθε μια μέρα αφότου ο Τραμπ -τον οποίο ο Κάρολ μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση για τις αρνήσεις του για τον ισχυρισμό της για βιασμό το 2019- κατέθεσε για λιγότερο από πέντε λεπτά, καθώς ο δικαστής είχε περιορίσει τι μπορούσε να του ρωτήσει ο δικηγόρος του και τι μπορούσε να πει.

Ο δικαστής είχε αποφανθεί προηγουμένως ότι τα ευρήματα των ενόρκων στην πρώτη δίκη του Κάρολ εναντίον του Τραμπ – ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στα τέλη του 1995 και όταν εμφανίστηκε το 2019, τη δυσφήμησε – θα ίσχυαν σε αυτή τη δίκη. Αυτή η απόφαση σήμαινε ότι η πρώην πρόεδρος δεν μπορούσε να υποβάλει εκ νέου τις αξιώσεις της και, ως εκ τούτου, οι ένορκοι ζυγίζουν μόνο αποζημιώσεις στην εν εξελίξει διαδικασία.

Μία από τις ερωτήσεις που επιτρεπόταν να κάνει ο Χάμπα ήταν: «Στη μαρτυρία σας στην κατάθεση;», κατά την οποία αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Κάρολ.

«Εκατό τοις εκατό, ναι», απάντησε.

«Αρνηθήκατε τον ισχυρισμό επειδή η κυρία Κάρολ κατηγόρησε;» πάτησε ο Χάμπα.

«Αυτό ακριβώς είναι. Κάτι είπε, το θεωρώ ψευδή κατηγορία. Καμία διαφορά», είπε, προκαλώντας ένσταση από την ομάδα του Κάρολ. Ο Κάπλαν διέταξε ότι όλα μετά το «ναι, έκανα» θα χτυπηθούν.

«Δώσατε ποτέ οδηγίες σε κανέναν να πληγώσει την κυρία Κάρολ στις δηλώσεις σας;»

"Οχι. Ήθελα απλώς να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και ειλικρινά, την προεδρία», απάντησε ο Τραμπ, προκαλώντας άλλη μια αντίρρηση. Ο Κάπλαν διέταξε να χτυπηθούν όλα μετά το «όχι», που σημαίνει ότι οι ένορκοι κλήθηκαν να αγνοήσουν το σχόλιό του.

Εξερευνήστε περισσότερα για αυτά τα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...