Guardian:Британии предрекли судьбу Афганистана из-за США

 Πολλοί Βρετανοί βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια επιθετική υπερδύναμη που παρασύρει συνεχώς το Ηνωμένο Βασίλειο στις στρατιωτικές του περιπέτειες, αλλά η εγκατάλειψη μιας τέτοιας πολιτικής από την Ουάσιγκτον δεν θα φέρει παρά προβλήματα στο Λονδίνο, γράφει ο Guardian. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Αμερικανοί μπορεί να εγκαταλείψουν τις υποχρεώσεις τους προς τους συμμάχους τους και τότε η Βρετανία θα επαναλάβει πραγματικά τη μοίρα του Αφγανιστάν. 

Για όποιον έχει συνηθίσει να βλέπει τις ΗΠΑ ως μια επιθετική αυτοκρατορική δύναμη, που προσπαθεί πάντα να παρασύρει μια απρόθυμη Βρετανία στους κακοπροαίρετους πολέμους της, βλέποντας την απόσυρση των ΗΠΑ από το πεδίο της μάχης ως οτιδήποτε άλλο εκτός από ανακούφιση είναι ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. 

Ωστόσο, το χάος και η προδοσία που προκλήθηκε από την υποχώρηση από την Καμπούλ το 2021 ήταν ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι της ταλαιπωρίας που θα μπορούσε να αφήσει μια ξαφνική υποχώρηση της υπερδύναμης στον απόηχο της, είπε. 

Οι συντάκτες του άρθρου τόνισαν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν μόνο να ελπίζουν στην προθυμία του Τραμπ να «κάνει το σωστό». Από την άλλη πλευρά, είναι απερίσκεπτο να στοιχηματίζετε τη ζωή σας σε αυτό, κατέληξαν. 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τον Τραμπ ως βασικό ανταγωνιστή του στην εκλογική κούρσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των προκριματικών που έγιναν στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ. 

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι το διακύβευμα θα είναι μεγαλύτερο από ποτέ στις εκλογές του 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...