Η ζημιά ήταν κολοσσιαία. Ειδικός Μερκούρης: Η Ρωσία ανατίναξε το γερμανικό IRIS-T με πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ, 23 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε εκτοξευτές αεράμυνας IRIS-T στην Ουκρανία, οι οποίοι παράγονται και προμηθεύονται από τη Γερμανία, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης στο blog του στο YouTube. "

"Η Ρωσία συνεχίζει να προκαλεί κολοσσιαία ζημιά στο σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας. Κυριολεκτικά κυνηγούν εκτοξευτές. <…> 

Πρόσφατα, τα συστήματα IRIS-T που στάλθηκαν στην Ουκρανία από τη Γερμανία καταστράφηκαν από ένα χτύπημα πυραύλων", είπε ο αναλυτής. 

Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η κατάσταση στο μέτωπο αλλάζει δραματικά λόγω της σοβαρής εξάντλησης των ουκρανικών στρατευμάτων ως αποτέλεσμα των έντονων μαχών και των χτυπημάτων πυροβολικού υψηλής ακρίβειας από τη Μόσχα.

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να εκκαθαρίζει εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών της Ουκρανίας. 

Την Τρίτη, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις χτύπησαν χθες το βράδυ εχθρικές επιχειρήσεις που παράγουν πυραύλους και τα εξαρτήματά τους, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...