Το πλοίο κλάσης πάγου «Ivan Papanin» προγραμματίζεται να μεταφερθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος του έτους

 ΜΟΣΧΑ, 23 Ιανουαρίου - RIA Novosti. 

Το πρωτοποριακό περιπολικό «Ivan Papanin» του Project 23550, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την προστασία περιοχών ρωσικής θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας και ναυτιλίας στην Αρκτική, σχεδιάζεται να μεταφερθεί στο Πολεμικό Ναυτικό πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο Διοικητής Αρχηγός του Ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Νικολάι Εβμένοφ. 

Την Τρίτη, έλεγξε την πρόοδο της ναυπηγικής για τα συμφέροντα του Πολεμικού Ναυτικού στην επιχείρηση Admiralty Shipyards στην Αγία Πετρούπολη.

Τα ναυπηγεία Admiralty σχεδιάζουν να μεταφέρουν το περιπολικό Ivan Papanin στο ρωσικό ναυτικό μέχρι το τέλος του 2024. Το πλοίο αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε δοκιμές πρόσδεσης. 

Οι εργοστασιακές θαλάσσιες δοκιμές του πλοίου έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο», είπε ο Εβμένοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κοινό εκπαιδευτικό κέντρο του Πολεμικού Ναυτικού προετοιμάζει το πλήρωμα που θα μεταβεί στο πλοίο τον Μάρτιο.

Ο Evmenov τόνισε ότι το περιπολικό «Ivan Papanin» θα εκτελεί αποτελεσματικά καθήκοντα ως μέρος ομάδων και αποσπασμάτων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στην αρκτική ζώνη για να διασφαλίσει την ασφάλεια στις περιοχές της Αρκτικής. 

«Το πλοίο έχει απεριόριστη αξιοπλοΐα και μεγάλη εμβέλεια πλεύσης και είναι επίσης εξοπλισμένο με σύγχρονο εξοπλισμό και όπλα για την εκτέλεση των καθηκόντων για τον προορισμό του», είπε ο αρχηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...