Το βεληνεκές πτήσης του πυραύλου κρουζ Onyx θα αυξηθεί σημαντικά

 REUTOV (περιοχή Μόσχας), 26 Ιανουαρίου - RIA Novosti.

Η NPO Mashinostroyenia εργάζεται ενεργά για να αυξήσει το εύρος πτήσης του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Onyx, δήλωσε ο γενικός διευθυντής και γενικός σχεδιαστής του οργανισμού Alexander Leonov.

"Έχουμε προοπτικές για την ανάπτυξη του Onyx. Συμπεριλαμβανομένης <...> σημαντικής αύξησης της εμβέλειας", είπε, σημειώνοντας ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμος να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά διαβεβαίωσε ότι τέτοιες εργασίες εκτελούνται.

Η NPO Mashinostroyenia είναι μέρος της Tactical Missiles Corporation και είναι μέλος της Soyuzmash. 

Ο Λεόνοφ σχολίασε επίσης τη χρήση του παράκτιου πυραυλικού συστήματος Bastion με τον υπερηχητικό πύραυλο Onyx για την καταστροφή επίγειων στόχων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.

"Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο από αυτό που λέει το Υπουργείο Άμυνας. Αυτό που λέει το Υπουργείο Άμυνας αποτυπώνεται στα ΜΜΕ. Εφαρμόζεται, οι εκτιμήσεις είναι θετικές", είπε ο γενικός σχεδιαστής. 

Οι πύραυλοι Onyx είναι σε υπηρεσία με πλοία επιφανείας και υποβρύχια, και χρησιμοποιούνται επίσης στο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Bastion, διαθέσιμο σε όλους τους στόλους του ρωσικού ναυτικού. Προηγουμένως, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε τη χρήση αυτού του τύπου όπλου για να χτυπήσει ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους κατά τη διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...