ο Vladimir Zelensky ψάχνει μόνο «πού μπορεί να βρει κάτι άλλο». Ο βουλευτής χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση «παράλογη», λέγοντας ότι η Γερμανία έχει πέσει από την 8η στην 26η θέση στον παγκόσμιο δείκτη ανάπτυξης.

 ΜΟΣΧΑ, 15 Ιανουαρίου – RIA Novosti. Το μέλος της Bundestag του κόμματος Alternative for Germany (AfD) Edgar Naujok επέκρινε τις πολιτικές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εν μέσω της δημοσιονομικής κρίσης σε συνέντευξή του στο Deutschland Kurier και είπε ότι ο Vladimir Zelensky ψάχνει μόνο «πού μπορεί να βρει κάτι άλλο». Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες «προχωρούν όλο και περισσότερο» στην κατάσταση με την Ουκρανία. 

"Οι Αμερικανοί αφήνουν τελικά την ιστορία. Ο Ζελένσκι ψάχνει να δει πού μπορεί να βρει κάτι άλλο", τόνισε ο βουλευτής.

"Τι κάνουμε; Αντικαθιστούμε γρήγορα (τις Ηνωμένες Πολιτείες. - Εκδ.)! Ούρα! Από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, ο προϋπολογισμός (για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. - Εκδ.) αυξήθηκε σε οκτώ δισεκατομμύρια. Τα έχουμε, δεν μας "Δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε;" - Ο Ναουγιόκ έκανε μια ερώτηση.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση «παράλογη», λέγοντας ότι η Γερμανία έχει πέσει από την 8η στην 26η θέση στον παγκόσμιο δείκτη ανάπτυξης. 

Κατά τη γνώμη του, κάποια στιγμή «εμείς οι ίδιοι θα χρειαστούμε βοήθεια» και στην περίπτωση της Ουκρανίας «απλά πετιούνται τα χρήματα», κάτι που «απλά δεν είναι καλό». Στο πλαίσιο αυτό, σχολίασε και τις διαμαρτυρίες των Γερμανών αγροτών, σημειώνοντας ότι «οι αγρότες δεν έχουν πια πιρούνια», αλλά έχουν «τρακτέρ». 

"Και νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Κάποια στιγμή πρέπει να τραβήξετε μια γραμμή. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα", πρόσθεσε ο βουλευτής. Τον Δεκέμβριο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα εξοικονόμησης προϋπολογισμού. Υποτίθεται ότι θα ακυρώσει τις επιδοτήσεις για το καύσιμο ντίζελ, καθώς και την προνομιακή φορολόγηση των οχημάτων που χρησιμοποιούνται στη δασοκομία και τη γεωργία. 

Μετά την ανακοίνωση αυτών των σχεδίων, οι Γερμανοί αγρότες ξεκίνησαν διαμαρτυρίες. Τον ίδιο μήνα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι ο γερμανικός προϋπολογισμός για φέτος περιελάμβανε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ σε άμεση στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και έξι δισεκατομμύρια για Ουκρανούς πρόσφυγες στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...