Με εντολή του Πούτιν, το εργοστάσιο εργαλειομηχανών του Ουλιάνοφσκ μεταφέρθηκε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας

 19 февраля 2024 в 20:34

Το εργοστάσιο εργαλειομηχανών του Ουλιάνοφσκ έχει μεταφερθεί στη διαχείριση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας· η αντίστοιχη εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δημοσιεύτηκε στην επίσημη πύλη νομικών πληροφοριών. 

Η εταιρεία ανήκε σε θυγατρική της ιαπωνικής-γερμανικής εταιρείας DMG MORI - Seiki Gildemeister Beteiligungen. Με προεδρικό διάταγμα, το 100% των μετοχών του εργοστασίου,

που παρήγαγε ένα ευρύ φάσμα μηχανών τόρνευσης και φρεζαρίσματος, μεταβιβάστηκε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας για προσωρινή διαχείριση. 

Τέθηκε σε λειτουργία το 2015. Και το 100% των μετοχών ανήκε στη Seiki Gildemeister Beteiligungen, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προγραμματιζόμενων εργαλειομηχανών στη Γερμανία. Το 2022, τα εργοστάσια της DMG MORI αντιπροσώπευαν το 10% της παγκόσμιας παραγωγής εργαλειομηχανών με αριθμητικό έλεγχο (CNC). 

Η επενδυτική συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2011, ο όγκος των επενδύσεων της DMG MORI ανήλθε σε 4,5 δισεκατομμύρια ρούβλια. Μετά την έναρξη του SVO στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022, η ιαπωνο-γερμανική κοινοπραξία ανακοίνωσε την πλήρη αναστολή των εργασιών στη Ρωσία. 

Νωρίτερα, ο Πούτιν υπέγραψε εντολή που επιτρέπει στην Expobank να αποκτήσει το 100% των μετοχών της HSBC Bank, η οποία είναι η ρωσική θυγατρική του βρετανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου HSBC. Η διοίκηση της HSBC δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος θα εγκαταλείψει οριστικά τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...