Γερουσιαστής χαρακτήρισε την ολοκληρωτική κινητοποίηση στην Ουκρανία γενοκτονία

 Η απόφαση για την «ολική κινητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού» που εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το Verkhovna Rada της Ουκρανίας είναι έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού, δήλωσε στο NEWS.ru η γερουσιαστής από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη.

Σύμφωνα με αυτήν, αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση διενεργεί γενοκτονία σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Ζελένσκι, καθοδηγούμενη από την απόφαση του Verkhovna Rada της Ουκρανίας και με βάση την πρόταση της κυβέρνησης. 

Ανακοινώνοντας κινητοποίηση για συμμετοχή σε έναν προφανώς χαμένο πόλεμο, το καθεστώς Ζελένσκι επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να σκοτώσει όλους τους άνδρες σε ηλικία μάχης στην Ουκρανία. 

Οι ουκρανικές αρχές λαμβάνουν συνειδητά μια απόφαση που θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, ιδίως στην εξαφάνιση δύο ή τριών γενεών Ουκρανών ανδρών. 

Η γενοκτονία, από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, είναι ένα έγκλημα που καταδικάζεται από ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο και για τη διάπραξη του οποίου όλοι οι δράστες είναι υποχρεωμένοι να υποστούν επάξια τιμωρία», είπε η Κοβιτίδη. 

Νωρίτερα, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κινητοποίησης. Το έγγραφο προβλέπει επίσης μια άλλη επέκταση του καθεστώτος στρατιωτικού νόμου στη χώρα. 

Η ηγέτης του κόμματος Batkivshchyna, Γιούλια Τιμοσένκο, χαρακτήρισε τις προτεινόμενες αλλαγές στους κανόνες κινητοποίησης «σχέδιο εκκαθάρισης του έθνους» και υποσχέθηκε να «καθαρίσει» το σχέδιο νόμου από κάθε βία κατά των Ουκρανών.

Следите за развитием событий в нашем Телеграм-канале

 Теги

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...