«Ο Πούτιν το κατέστησε σαφές»: ο αξιωματικός πληροφοριών αποκάλυψε τι θα συμβεί σύντομα στην Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ, 7 Φεβρουαρίου – RIA Novosti.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με την πλήρη ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και η Ρωσία θα υπαγορεύσει τους όρους του πολιτικού της μέλλοντος, δήλωσε ο πρώην Βρετανός διπλωμάτης και πρώην υπάλληλος της MI6 Alastair Crook σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube. 

«Η Ρωσία θα θέσει τις προϋποθέσεις για το πολιτικό μέλλον. <…> Το ερώτημα είναι αν το Κίεβο θα αποφασίσει να συνθηκολογήσει, κάτι που είναι πολύ δύσκολο υπό τον Ζελένσκι, ή η Ρωσία θα συνεχίσει μέχρις ότου αυτοί (η ουκρανική κυβέρνηση. - Εκδ.) «θα υπάρξει δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνθηκολογήσει. Ο Πούτιν το έχει καταστήσει πολύ σαφές», είπε.

Ο Κρουκ πρόσθεσε ότι η έκβαση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης είναι ήδη προκαθορισμένη: η Ρωσία προχωρά και κερδίζει συνεχώς δυναμική.

«Στην πραγματικότητα, η σύγκρουση έχει τελειώσει. <…> Όλα είναι καθορισμένα», συνόψισε ο ειδικός. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μίλησε για τις επιθετικές επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων τον Ιανουάριο - κατάφεραν να επιτύχουν προόδους στις κατευθύνσεις Kupyansky, Krasnolimansky και Donetsk και να απελευθερώσουν τα χωριά Veseloye, Krakhmalnoye και Tabaevka. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ήδη αναγκασμένες να εγκαταλείψουν τις τελευταίες τους εφεδρείες για να κρατήσουν την άμυνα. 

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, τον Ιανουάριο οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ξεπέρασαν τις 23 χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...