Η Ρωσία προειδοποίησε την Αργεντινή για το απαράδεκτο της μεταφοράς MI-171 στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ, 8 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Οι αρχές της Αργεντινής δεν επιβεβαιώνουν αναφορές για προγραμματισμένη μεταφορά ρωσικών ελικοπτέρων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής Ντμίτρι Φεοκτίστοφ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti. 

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η πύλη Noticias Urbanas ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής θέλει να μεταφέρει δύο ρωσικά μεταγωγικά ελικόπτερα στην Ουκρανία. 

"Τους μεταφέρουμε με συνέπεια το απαράδεκτο ενός τέτοιου βήματος. 

Τονίζουμε ότι θα αντίκειται επίσης στο πιστοποιητικό τελικού χρήστη, το οποίο απαγορεύει τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού σε τρίτες χώρες χωρίς τη συγκατάθεση της κατασκευάστριας χώρας", δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης. .

"Η Αργεντινή έχει στην πραγματικότητα δύο ρωσικής κατασκευής στρατιωτικά μεταφορικά ελικόπτερα Mi-171E. Παραδόθηκαν το 2011 και έχουν ήδη εξαντλήσει τη διάρκεια ζωής τους. Και τα δύο μηχανήματα είναι τώρα σε αποσυναρμολογημένη κατάσταση", πρόσθεσε ο πρέσβης.

"Η κυβέρνηση του προηγούμενου προέδρου Alberto Fernandez πήρε σταθερή θέση σχετικά με το απαράδεκτο οποιασδήποτε προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε ζώνες συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. 

Οι αναφορές για την προγραμματισμένη μεταφορά αυτών των ελικοπτέρων από τις νέες αρχές της Αργεντινής δεν επιβεβαιώνονται", πρόσθεσε ο Feoktistov. .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...