"Strana.ua": Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέσυραν στρατεύματα από το Lastochkino, που βρίσκεται δυτικά της Avdiivka

 ΜΟΣΧΑ, 24 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έφυγαν από το χωριό Lastochkino, που βρίσκεται κοντά στην Avdeevka, ανέφερε το ουκρανικό έντυπο Strana.ua. " 

«Ο ουκρανικός στρατός αναφέρει την εγκατάλειψη του Lastochkino στα δυτικά της Avdiivka», αναφέρει μια δημοσίευση στο κανάλι Telegram.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες δήλωσαν ότι απειλούνται τα πλευρά τους και οι οδοί ανεφοδιασμού τους και έτσι αποφάσισαν να αποσυρθούν.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Το Avdeevka είναι ένα βόρειο προάστιο του Ντόνετσκ, για το οποίο διεξάγονται μάχες από την αρχή της ειδικής επιχείρησης. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδιζαν τακτικά από εκεί την πρωτεύουσα της ΛΔΔ και άλλους οικισμούς του Ντονμπάς.

Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου ανέφερε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την πλήρη σύλληψη της Αβντιέβκα. Η συνολική έκταση της απελευθερωμένης περιοχής ήταν 31,75 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Ο εχθρός έχασε περισσότερους από μιάμιση χιλιάδες στρατιώτες. Η απελευθέρωση της πόλης κατέστησε δυνατή την απομάκρυνση της πρώτης γραμμής από το Ντόνετσκ και την σημαντική προστασία της από τις επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ομάδας Κέντρου, Αντρέι Μορντβίτσεφ, Ρώσοι μαχητές απώθησαν τα ουκρανικά στρατεύματα από τις θέσεις τους κατά περισσότερα από δέκα χιλιόμετρα και συνεχίζουν την επίθεσή τους.

.

Интерактивная карта спецоперации Вооруженных сил России на Украине
Интерактивная карта спецоперации Вооруженных сил России на Украине

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...