Ο Χάντερ Μπάιντεν κρίθηκε ένοχος και για τις 3 κατηγορίες για κακούργημα σε ομοσπονδιακή δίκη των Η.Π.Α

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, καταδικάστηκε από ένορκο την Τρίτη ότι είπε ψέματα ότι έκανε χρήση ναρκωτικών για να αγοράσει παράνομα όπλο, μια ετυμηγορία που οι Δημοκρατικοί μπορεί να εκμεταλλευτούν για να αντικρούσουν τον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα σύστημα δικαιοσύνης εναντίον του.

να 12μελές ένορκο στο Wilmington του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Ντέλαγουερ τον έκρινε ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες εναντίον του, καθιστώντας τον Χάντερ Μπάιντεν το πρώτο παιδί ενός εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για έγκλημα.

εκδόθηκε στις:

3 λεπτάΟ Χάντερ Μπάιντεν, 54 ετών, κούνησε ελαφρά το κεφάλι του μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, αλλά κατά τα άλλα έδειξε μικρή αντίδραση. Στη συνέχεια χάιδεψε τον δικηγόρο του Abbe Lowell στην πλάτη και αγκάλιασε ένα άλλο μέλος της νομικής του ομάδας.


Στη συνέχεια αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο χωρίς να κάνει δήλωση.


Ο πατέρας του, Τζο Μπάιντεν , εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι αποδέχεται την έκβαση της υπόθεσης και θα σεβόταν τη δικαστική διαδικασία καθώς ο γιος του εξετάζει την προσφυγή


Ο δικαστής δεν όρισε ημερομηνία για την καταδίκη, αλλά πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι συνήθως εντός 120 ημερών. Αυτό θα το τοποθετούσε το αργότερο ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου .


Οι κατευθυντήριες γραμμές για την καταδίκη για τις κατηγορίες περί όπλων είναι 15 έως 21 μήνες, αλλά νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι οι κατηγορούμενοι σε παρόμοιες υποθέσεις συχνά τιμωρούνται με μικρότερες ποινές και είναι λιγότερο πιθανό να φυλακιστούν εάν τηρήσουν τους όρους της προδικαστικής αποφυλάκισής τους.


Περίπου το 61% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που ανταποκρίθηκαν σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Φεβρουάριο είπε ότι τα νομικά προβλήματα του Χάντερ Μπάιντεν δεν θα επηρεάσουν αν ψήφισαν τον πατέρα του τον Νοέμβριο. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι ψηφοφόροι διχάζονται για το εάν τα νομικά προβλήματα του Χάντερ Μπάιντεν σχετίζονται με την υπηρεσία του πατέρα του ως προέδρου.


Η δίκη ακολούθησε την ποινική καταδίκη του Τραμπ στις 30 Μαΐου , του πρώτου πρώην προέδρου των ΗΠΑ που κρίθηκε ένοχος για κακούργημα και του Ρεπουμπλικανό αμφισβητία του Μπάιντεν, Δημοκρατικού, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.


Ο Τραμπ, που καταδικάστηκε για 34 κακούργημα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για να συγκαλύψει ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι συνεχίζουν αυτή την υπόθεση και τρεις άλλες ποινικές διώξεις για να τον εμποδίσουν να ανακτήσει την εξουσία στη ρεβάνς του με τον Μπάιντεν.


Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου έχουν επισημάνει υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της δίωξης του Χάντερ Μπάιντεν, ως απόδειξη ότι ο Μπάιντεν δεν χρησιμοποιεί το δικαστικό σύστημα για πολιτικούς ή προσωπικούς σκοπούς, έχοντας δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του εάν καταδικαστεί.


Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα, είμαι πρόεδρος, αλλά είμαι και μπαμπάς. Η Τζιλ κι εγώ αγαπάμε τον γιο μας και είμαστε τόσο περήφανοι για τον άνθρωπο που είναι σήμερα. Τόσες πολλές οικογένειες που είχαν αγαπημένα πρόσωπα μάχη με τον εθισμό καταλαβαίνουν το αίσθημα υπερηφάνειας βλέποντας κάποιον που αγαπάς να βγαίνει από την άλλη πλευρά και να είναι τόσο δυνατός και ανθεκτικός στην ανάρρωση.


"Όπως είπα και την περασμένη εβδομάδα, θα αποδεχτώ την έκβαση αυτής της υπόθεσης και θα συνεχίσω να σέβομαι τη δικαστική διαδικασία καθώς ο Χάντερ εξετάζει την έφεση. Η Τζιλ και εγώ θα είμαστε πάντα εκεί για τον Χάντερ και την υπόλοιπη οικογένειά μας με την αγάπη και την υποστήριξή μας Τίποτα δεν θα το αλλάξει ποτέ αυτό», ανέφερε η δήλωση.


Η υπόθεση Χάντερ Μπάιντεν ασκήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Βάις, διορισμένο από τον Τραμπ.


Ο Βάις έχει κατηγορήσει επίσης τον Χάντερ Μπάιντεν για τρία κακούργημα και έξι φορολογικά αδικήματα στην Καλιφόρνια, ισχυριζόμενος ότι δεν πλήρωσε φόρους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2016 και 2019 ενώ ξόδεψε εκατομμύρια σε ναρκωτικά, συνοδούς, εξωτικά αυτοκίνητα και άλλα είδη υψηλών εισιτηρίων.


Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε αθώος για αυτές τις κατηγορίες. Μια δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες.


Η δίκη του Ντέλαγουερ περιελάμβανε τη μαρτυρία της πρώην συζύγου του Χάντερ Μπάιντεν, πρώην φίλης και κουνιάδας του, η οποία έδωσε από πρώτο χέρι αφηγήσεις για τον σπειροειδή εθισμό του τις εβδομάδες πριν και μετά την αγορά του όπλου τον Οκτώβριο του 2018.


Οι εισαγγελείς έδειξαν επίσης μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες και τραπεζικά αρχεία που έδειχναν ότι ο Μπάιντεν βρισκόταν βαθιά στη δίνη του εθισμού όταν αγόρασε το όπλο και παραβίασε εν γνώσει του το νόμο απαντώντας «όχι» στο να είναι χρήστης ναρκωτικών σε έντυπο κρατικής εξέτασης.


Οι δικηγόροι του Μπάιντεν προσπάθησαν να δείξουν ότι δεν έκανε χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε το όπλο και δεν σκόπευε να εξαπατήσει επειδή δεν θεωρούσε τον εαυτό του χρήστη ναρκωτικών όταν συμπλήρωσε το έντυπο.


Η υπεράσπιση κάλεσε την κόρη του Χάντερ Μπάιντεν, Ναόμι Μπάιντεν, η οποία κατέθεσε ότι ο πατέρας της φαινόταν να τα πάει καλά όταν τον είδε λίγο πριν και μετά την αγορά του όπλου.


(Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...