Τα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας ψήφισαν οι πρώτες ψηφοφορίες στις βουλευτικές εκλογές υψηλού κινδύνου

 Η ψηφοφορία ξεκίνησε το Σάββατο στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του Καναδά, στην Καραϊβική και στο νότιο αμερικανικό έδαφος της Γαλλικής Γουιάνας.

Περίπου 49 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία της χώρας.

By: FRANCE 24 Follow | FRANCE 24


     Οι υποψήφιοι τελείωσαν τις ξέφρενες εκστρατείες τριών εβδομάδων τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με την πολιτική δραστηριότητα να έχει απαγορευτεί μέχρι τον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών την Κυριακή. 

Οι κάτοικοι του μικρού γαλλικού αρχιπελάγους Saint Pierre και Miquelon, που βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών του Καναδά, άρχισαν να ψηφίζουν στον πρώτο γύρο των εκλογών από τις 10:00 GMT. Θα ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι στα νησιά της Γαλλίας στην Καραϊβική και στο νότιο αμερικανικό έδαφος της Γαλλικής Γουιάνας. 

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει αργότερα σε εδάφη στον Ειρηνικό και στη συνέχεια στον Ινδικό Ωκεανό, προτού ξεκινήσει στην ηπειρωτική χώρα την Κυριακή. Οι εκλογές για τις 577 έδρες στην Εθνοσυνέλευση της Κάτω Βουλής είναι μια διαδικασία δύο γύρων. 

Το σχήμα του νέου κοινοβουλίου θα γίνει σαφές μετά τον δεύτερο γύρο μια εβδομάδα αργότερα, στις 7 Ιουλίου. Προβλέπεται υψηλή προσέλευση, με περίπου 49 εκατομμύρια Γάλλους να έχουν δικαίωμα ψήφου. 

Τη Δευτέρα, ο Μακρόν σχεδιάζει να συγκαλέσει κυβερνητική συνεδρίαση για να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία δράσης, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο    

 Η απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά τη νίκη του RN στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα κατέπληξε φίλους και εχθρούς και πυροδότησε αβεβαιότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Το χρηματιστήριο του Παρισιού υπέστη τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών τον Ιούνιο, υποχωρώντας κατά 6,4%, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή. (ΓΑΛΛΙΑ 24 με AFP)           

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...