Γνωρίζοντας τα ορφανά της Ιαπωνίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που γεννήθηκαν από Αμερικανούς στρατιώτες και Γιαπωνέζες μητέρες

 Στην Ιαπωνία είναι γνωστά ως «παιδιά μικτού αίματος»: όσα γεννήθηκαν μετά το 1945 από Αμερικανό ΓΕΕ και Γιαπωνέζα και εγκαταλείφθηκαν λόγω στιγματισμού. Ογδόντα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πήγαμε να γνωρίσουμε μερικά από αυτά τα ορφανά για να καταλάβουμε περισσότερα για το οδυνηρό παρελθόν τους.

Από το 1945 έως το 1952, όταν η Ιαπωνία καταλήφθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες  μετά την παράδοσή της, εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες στάθμευαν εκεί. Πολλοί είχαν σχέσεις με Γιαπωνέζες και διαπράχθηκαν επίσης βιασμοί. Πολλές Γιαπωνέζες γέννησαν παιδιά μικτής φυλής.


Ως γιοι ή κόρες του πρώην εχθρού – των ΗΠΑ, που έριξαν δύο ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία – αυτά τα «μωρά της ντροπής» μερικές φορές εγκαταλείφθηκαν μετά τη γέννησή τους. Για να τους σωθούν, χτίστηκαν ορφανοτροφεία για να αναθρέψουν αυτά τα «καταραμένα παιδιά», που εξοστρακίστηκαν από την κοινωνία – όπως και οι Γιαπωνέζες μητέρες τους.


Σχεδόν 80 χρόνια αργότερα, οι ανταποκριτές μας εντόπισαν μερικά από αυτά τα ορφανά στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Τι απέγιναν; Ενώ κάποιοι κατάφεραν να βρουν μια μικρή θέση στην ιαπωνική κοινωνία, άλλοι, που εξακολουθούν να αναζητούν την ταυτότητά τους, επέλεξαν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...