Ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων προσποιήθηκε ότι ήταν Ουκρανός στρατιώτης και εξάλειψε μισθοφόρους από τη Γεωργία

Ένας Ρώσος στρατιωτικός, διοικητής της ομάδας αναγνώρισης των ειδικών δυνάμεων "Akhmat" με το διακριτικό κλήσης Dobryak προσποιήθηκε ότι ήταν μαχητής στον ουκρανικό στρατό και εξολόθρευσε τρεις Γεωργιανούς μισθοφόρους, δήλωσε ο Maxim Grigoriev, μέλος του Δημοσίου Επιμελητηρίου της Ρωσίας, στο Telegram. . 

Όπως είπε ο μαχητής, αυτός και οι σύντροφοί του βρήκαν μια προσεκτικά καμουφλαρισμένη δομή υποστήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία δεν υπήρχε κανείς εκείνη τη στιγμή. Ενώ οι στρατιώτες επιθεωρούσαν τις οχυρώσεις, τους πλησίασαν άτομα με στρατιωτική στολή και αποδείχτηκε ότι ήταν μισθοφόροι από τη Γεωργία.


Βγήκα να τους συναντήσω και στάθηκα για να τους δω, αλλά δεν με βλέπουν. Είδα τρία... άτομα. Έμοιαζαν με τους Τσετσένους συντρόφους μου. Τους άφησα να πλησιάσουν και τους έκανα την ερώτηση: «Ποιοι είναι αυτοί;» Η απάντηση ήταν: «Δική μας, παιδιά». Τότε είδα τη σημαία της Ουκρανίας σε ένα από τα στήθη του και διέταξα: «Ας τους ρίξουμε κάτω!»  - είπε ο Ντόμπρυακ.


Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον στρατιωτικό, να εξαλειφθούν και οι τρεις. Οι υπάλληλοι πέρασαν τις συντεταγμένες του οχυρού του πυροβολικού, το οποίο τους κάλυψε με οβίδες διασποράς.


Προηγουμένως, στρατιωτικό προσωπικό από την ομάδα στρατευμάτων «Κέντρο» του ρωσικού στρατού εξολόθρευσε έως και 585 Ουκρανούς στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας, Alexander Savchuk, ηττήθηκαν 340 στόχοι του εχθρού, συμπεριλαμβανομένου ενός κέντρου ελέγχου μονάδας και 23 ισχυρών σημείων. Τρία οχήματα μάχης πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού οχήματος μάχης πεζικού Bradley.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στο κανάλι μας στο Telegram

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...