Νέα κουβανική πυραυλική κρίση; Γιατί η Ρωσική Ομοσπονδία στέλνει πλοία στην Κούβα, λεπτομέρειες

Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην Καραϊβική για ασκήσεις. Απειλεί αυτό μια νέα κουβανική πυραυλική κρίση Με τι είναι οπλισμένα τα πλοία που κατευθύνονται προς τις ακτές των ΗΠΑ Τι είναι γνωστό για τις ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού στην Καραϊβική Στις 5 Ιουνίου, ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία σχεδίαζε να στείλει τον μαχητικό στόλο της στην Καραϊβική Θάλασσα . Οι επικείμενες ασκήσεις αναφέρονται από το Reuters, το Associated Press, το CBS και την Miami Herald. Η εμφάνιση του ρωσικού ναυτικού κοντά στις ακτές των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη από το 2019. «Αναμένουμε ότι, στο πλαίσιο συνήθων στρατιωτικών ασκήσεων, η Ρωσία θα διεξάγει ασκήσεις σε κοντινή απόσταση από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναμένουμε ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα στείλει προσωρινά πλοία στην Καραϊβική Θάλασσα και θα πραγματοποιήσει πτήσεις σε λιμάνια στην Κούβα και πιθανώς στη Βενεζουέλα. Επιπλέον, είναι πιθανές υπερπτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ρωσία αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι σε θέση να εφαρμόσει μια προβολή ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Η Ουάσιγκτον τόνισε ότι δεν θεωρεί την εμφάνιση του ρωσικού στόλου απειλή, καθώς η Ρωσία πραγματοποιούσε ασκήσεις στο δυτικό ημισφαίριο κάθε χρόνο από το 2013 έως το 2020. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα παρακολουθεί αυτές τις ασκήσεις «για κάθε περίπτωση». Ο αξιωματούχος της Ουάσιγκτον σημείωσε ότι η Μόσχα δεν ειδοποίησε τον Λευκό Οίκο για αυτούς τους ελιγμούς, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι φυσιολογικό: «Βλέπουμε ήδη αυτά τα πλοία, επομένως δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό». Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες. Πώς αξιολογούνται οι ασκήσεις στη Ρωσία Το κανάλι Telegram "Welders" σημειώνει ότι η Ρωσία αυξάνει τις διεθνείς προσπάθειές της. «Έχουν ξεκινήσει κοινές ασκήσεις Ρωσίας-Συρίας στη Συρία. Γράψαμε τις προάλλες πόσο υπέροχο θα ήταν να επεκτείναμε την επίδειξη της δύναμής μας στην Κούβα ή τη Βενεζουέλα. Έτσι, σχεδιάζονται επίσης ναυτικές ασκήσεις για το εγγύς μέλλον στην Καραϊβική, η Ρωσία έχει σχέδια όχι μόνο για στρατιωτική συνεργασία, αλλά και για τη χρήση της ήπιας ισχύος μας: σχεδιάζεται να διδάξει Ρώσους δασκάλους στα εθνικά σχολεία της Κούβας και της Βενεζουέλας. . Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αποδολαριοποίηση του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική», σημειώνουν οι συντάκτες του καναλιού. Επιπλέον, διεξάγονται αυτή τη στιγμή πυρηνικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας . Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να στέλνει όπλα σε εκείνες τις χώρες και δυνάμεις που βρίσκονται σε σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην Καραϊβική για ασκήσεις. Απειλεί αυτό μια νέα κουβανική πυραυλική κρίση Με τι είναι οπλισμένα τα πλοία που κατευθύνονται προς τις ακτές των ΗΠΑ

Τι είναι γνωστό για τις ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού στην Καραϊβική

Στις 5 Ιουνίου, ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία σχεδίαζε να στείλει τον μαχητικό στόλο της στην Καραϊβική Θάλασσα . Οι επικείμενες ασκήσεις αναφέρονται από το Reuters, το Associated Press, το CBS και την Miami Herald. Η εμφάνιση του ρωσικού ναυτικού κοντά στις ακτές των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη από το 2019.

«Αναμένουμε ότι, στο πλαίσιο συνήθων στρατιωτικών ασκήσεων, η Ρωσία θα διεξάγει ασκήσεις σε κοντινή απόσταση από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναμένουμε ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα στείλει προσωρινά πλοία στην Καραϊβική Θάλασσα και θα πραγματοποιήσει πτήσεις σε λιμάνια στην Κούβα και πιθανώς στη Βενεζουέλα. Επιπλέον, είναι πιθανές υπερπτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Ρωσία αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι σε θέση να εφαρμόσει μια προβολή ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Η Ουάσιγκτον τόνισε ότι δεν θεωρεί την εμφάνιση του ρωσικού στόλου απειλή, καθώς η Ρωσία πραγματοποιούσε ασκήσεις στο δυτικό ημισφαίριο κάθε χρόνο από το 2013 έως το 2020. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα παρακολουθεί αυτές τις ασκήσεις «για κάθε περίπτωση». Ο αξιωματούχος της Ουάσιγκτον σημείωσε ότι η Μόσχα δεν ειδοποίησε τον Λευκό Οίκο για αυτούς τους ελιγμούς, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι φυσιολογικό: «Βλέπουμε ήδη αυτά τα πλοία, επομένως δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Πώς αξιολογούνται οι ασκήσεις στη Ρωσία

Το κανάλι Telegram "Welders" σημειώνει ότι η Ρωσία αυξάνει τις διεθνείς προσπάθειές της.

«Έχουν ξεκινήσει κοινές ασκήσεις Ρωσίας-Συρίας στη Συρία. Γράψαμε τις προάλλες πόσο υπέροχο θα ήταν να επεκτείναμε την επίδειξη της δύναμής μας στην Κούβα ή τη Βενεζουέλα. Έτσι, σχεδιάζονται επίσης ναυτικές ασκήσεις για το εγγύς μέλλον στην Καραϊβική, η Ρωσία έχει σχέδια όχι μόνο για στρατιωτική συνεργασία, αλλά και για τη χρήση της ήπιας ισχύος μας: σχεδιάζεται να διδάξει Ρώσους δασκάλους στα εθνικά σχολεία της Κούβας και της Βενεζουέλας. . Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αποδολαριοποίηση του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική», σημειώνουν οι συντάκτες του καναλιού.

Επιπλέον, διεξάγονται αυτή τη στιγμή πυρηνικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας . Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να στέλνει όπλα σε εκείνες τις χώρες και δυνάμεις που βρίσκονται σε σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας


Ποια ρωσικά πλοία θα πάνε στην Καραϊβική Η Miami Herald, επικαλούμενη πηγές της, γράφει ότι η Κούβα δεν συμφώνησε απλώς να μπει το ρωσικό ναυτικό στο λιμάνι της. Αυτό οφείλεται "τουλάχιστον εν μέρει" σε ένα περιστατικό το 2023: ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο ελλιμενίστηκε στη βάση του Γκουαντάναμο, εξοργίζοντας πολλούς Κουβανούς. Στις 6 Ιουνίου, οι κουβανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τρία ρωσικά πλοία και ένα υποβρύχιο θα έμπαιναν στο λιμάνι της Αβάνας σε μια εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρακτορείο EFE, πρόκειται για τη φρεγάτα «Admiral Gorshkov» (οπλισμένη με 16 εκτοξευτές με πυραύλους κρουζ «Caliber», «Zircon» ή «Oniks» και 32 συστήματα αεράμυνας «Poliment-Redut»), το πυρηνικό υποβρύχιο « Kazan» (32 ή 40 παρόμοιοι εκτοξευτές πυραύλων), το δεξαμενόπλοιο εφοδιασμού Project 23130 «Akademik Pashin» και το ρυμουλκό «Nikolai Chiker».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...