Ο Στόλτενμπεργκ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το δικαίωμα επίθεσης στη Ρωσία με F-16

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεν μπόρεσε να δώσει μια άμεση απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το να επιτραπεί στην Ουκρανία να εξαπολύσει πλήγματα στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας μαχητικά F-16, αναφέρει το RIA Novosti. 

Ο Στόλτενμπεργκ δεν ήθελε «να υπεισέλθει σε διάφορες πτυχές και λεπτομέρειες». Δεν θα υπεισέλθω σε διάφορες πτυχές και λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και εμείς έχουμε το δικαίωμα να τη βοηθήσουμε», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Χαιρέτισε επίσης τη μείωση των περιορισμών από τις χώρες της Συμμαχίας σε χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με όπλα που προμηθεύονται στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι οι ενέργειες του Μπλοκ δεν σημαίνουν τη συμμετοχή του σε εχθροπραξίες. Νωρίτερα, η εταιρεία Ural Fores ανακοίνωσε μπόνους 15 εκατομμυρίων ρουβλίων για το πρώτο μαχητικό F-16 που καταρρίφθηκε.

Η εταιρεία θα πληρώσει επίσης μπόνους στο στρατιωτικό προσωπικό που θα χτυπήσει άρματα μάχης που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες. 

Πριν από αυτό, οι ολλανδικές αρχές υποσχέθηκαν να μεταφέρουν 24 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας Kaisa Ollongren δήλωσε ότι η ηγεσία της χώρας επιτρέπει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη για να επιτεθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με αυτήν, σύμφωνα με το διάταγμα του ΟΗΕ, το Κίεβο θα πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Σε αυτή την περίπτωση, το F-16 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εξήγησε ο Ollongren.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...