Ο Πούτιν απολύει τον αναπληρωτή του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέλυσε τον Βλαντιμίρ Τίτοφ , ο οποίος διετέλεσε πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ .

Ο λόγος της απόλυσης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών δεν διευκρινίστηκε. Ο Τίτοφ είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες από το 2013.

Ο Τίτοφ υπηρετεί στο σύστημα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για περίπου 44 χρόνια από τη δεκαετία του 1980. Έχει εργαστεί τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό. 

Από το 1993 έως το 1997 ήταν σύμβουλος-απεσταλμένος της πρεσβείας στη Σουηδία. Μετά τη θέση αυτή του ανατέθηκε επικεφαλής του δεύτερου ευρωπαϊκού τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου εργάστηκε για δύο χρόνια.

Το 1999 έγινε πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βουλγαρία, αλλά μετά το 2004 μεταπήδησε στο τμήμα προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών. Μετά από αυτό, ο Τίτοφ εργάστηκε για ένα χρόνο ως επικεφαλής του τμήματος προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Μάιο του 2023, ο Πούτιν παρέτεινε τη δημόσια υπηρεσία για τον Titov, καθώς και για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Sergei Vershinin και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Sergei Vyazalov για ένα χρόνο.

Πιστεύεται ότι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια μπορεί να αντικαταστήσει τον Βλαντιμίρ Τίτοφ στη θέση του αναπληρωτή του Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγές κοντά στο ρωσικό υπουργείο.

«Πηγές (…) προβλέπουν ότι θα διοριστεί ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Γραφείο του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη, ενώ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya μπορεί να αναλάβει το γραφείο του Titov», αναφέρει το άρθρο.

Ο 62χρονος Vasily Nebenzya εργάζεται στο σύστημα του Υπουργείου Εξωτερικών από το 1983, ανέλαβε τη σημερινή του θέση το 2017. Εκπροσωπεί επίσης τη Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ρωσία
See more at https://english.pravda.ru/news/russia/160182-lavrov-titov/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...