Το Κέντρο Μάχης της Ρωσίας απελευθερώνει δύο κοινότητες στη ΛΔΚ την περασμένη ημέρα

ΜΟΣΧΑ, 28 Ιουλίου. /TASS/. Το Κέντρο Μάχης της Ρωσίας απελευθέρωσε τις κοινότητες Progress και Yevgenovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) την τελευταία ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Οι μονάδες του Κέντρου της Μάχης απελευθέρωσαν τους οικισμούς Progress και Yevgenovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ σε ενεργές επιχειρήσεις», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. 

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας Βορράς προκάλεσε 205 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την περασμένη ημέρα Η Ρωσική Ομάδα Μάχης χτύπησε τρεις ταξιαρχίες ουκρανικού στρατού και προκάλεσε περίπου 205 απώλειες σε εχθρικά στρατεύματα στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Μονάδες μάχης του Βορρά προκάλεσαν ζημιές στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 115ης μηχανοποιημένης, 92ης επίθεσης και 71ης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Volchansk, Tikhoye και Velikiye Prokhody στην περιοχή Kharkov. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, απώθησαν Δύο αντεπιθέσεις κοντά στους οικισμούς Volchansk και Glubokoye στην περιοχή Kharkov Ο εχθρός έχασε έως και 205 άτομα προσωπικό», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας στη Δύση προκάλεσε 540 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την περασμένη ημέρα Η Ρωσική Ομάδα Μάχης της Δύσης προκάλεσε περίπου 540 απώλειες σε ουκρανικά στρατεύματα και κατέστρεψε ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι μονάδες της Δυτικής Ομάδας Μάχης βελτίωσαν τις θέσεις τους προς τα εμπρός άκρα και προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς της 116ης μηχανοποιημένης, 117ης εδαφικής άμυνας και 1ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Tabayevka και Kupyansk-Uzlovoi στην περιοχή Kharkov και Krasny Liman στο Don Λαϊκή Δημοκρατία απέκρουσαν μια αντεπίθεση από μια εχθρική ομάδα επίθεσης κοντά στον οικισμό Torskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αυτήν την περιοχή της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε 540 άτομα προσωπικό, ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Stryker και 16 μηχανοκίνητα οχήματα, διευκρίνισε το υπουργείο.

Σε πυρά με αντιμπαταρίες, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν δύο αμερικανικής κατασκευής οβίδες M777 των 155 χλστ., ένα πολωνικής κατασκευής σύστημα αυτοπροωθούμενου πυροβολικού Krab των 155 χλστ., ένα αυτοπροωθούμενο πυροβόλο όπλο Bogdana των 155 χλστ. και δύο σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου Anklav-N. Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν οκτώ αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ανέφερε το υπουργείο. 

Το Battlegroup South της Ρωσίας χτυπά πέντε ουκρανικές ταξιαρχίες την περασμένη ημέρα Η ομάδα μάχης Νότιας της Ρωσίας χτύπησε πέντε ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού και προκάλεσε περίπου 560 απώλειες σε εχθρικά στρατεύματα στην περιοχή ευθύνης της την τελευταία ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Οι μονάδες της Νότιας ομάδας μάχης κέρδισαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και προκάλεσαν ζημιές στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 24ης και 54ης μηχανοποιημένης, 79ης αεροπορικής επίθεσης και 46ης ταξιαρχίας αεροπορίας του ουκρανικού στρατού και της 12ης ταξιαρχίας ειδικών επιχειρήσεων του Αζόφ [που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία ως τρομοκρατική οργάνωση] κοντά στους οικισμούς Kurakhovo, Katerinovka, Konstantinovka, Serebryanka και Verkhnekamenskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν σε 560 άτομα, ένα άρμα μάχης, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 και δύο μηχανοκίνητα οχήματα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σε πυρά αντιμπαταριών, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού M109 Paladin 155 χιλιοστών, ένα οβιδοβόλο M777 αμερικανικής κατασκευής, ένα οβιδοβόλο M198 155 χιλιοστών ΗΠΑ, ένα οβιδοβόλο M198 155 χιλιοστών, ένα βρετανικής κατασκευής 155 χιλιοστά FH70 2-2-2. , ένα οβιδοβόλο Msta-B των 152 χιλιοστών, ένα πυροβόλο όπλο M119 105 χιλιοστών αμερικανικής κατασκευής και έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου Anklav-N, διευκρίνισε. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ανέφερε. 

Το Κέντρο Μάχης της Ρωσίας προκάλεσε 385 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την περασμένη ημέρα Το Κέντρο Μάχης της Ρωσίας απέκρουσε τρεις αντεπιθέσεις του ουκρανικού στρατού και προκάλεσε περίπου 385 απώλειες σε εχθρικά στρατεύματα στην περιοχή ευθύνης του την τελευταία ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Οι μονάδες του Κέντρου Ομάδων Μάχης «προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς της 28ης, 31ης και 32ης μηχανοποιημένης και 142ης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Dimitrov, Novogrodovka, Dzerzhinsk, Belaya Gora και Zhelannoye στη Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Ομάδες επίθεσης ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και 385 άτομα προσωπικό και πέντε μηχανοκίνητα οχήματα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Σε πυρά με αντιμπαταρίες, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν δύο αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτές πυραύλων M270 MLRS, δύο οβίδες D-30 των 122 χλστ., δύο αντιαρματικά πυροβόλα Rapira των 100 χλστ.  Η ομάδα μάχης της Ρωσίας Βορράς προκάλεσε 205 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την περασμένη ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...