Huawei: Αφαιρείται από το δίκτυο 5G της Γερμανίας

 Η κυβέρνηση της Γερμανίας και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν επί της αρχής σε βήματα για τη σταδιακή απομάκρυνση των εξαρτημάτων κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας από το ασύρματο δίκτυο 5G της χώρας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσαν την Τετάρτη στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung καθώς και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς NDR και WDR ανέφεραν νωρίτερα από κοινού την είδηση, λέγοντας ότι η συμφωνία δίνει στους φορείς εκμετάλλευσης δικτύου Deutsche Telekom, Vodafone και Telefonica Deutschland περισσότερο χρόνο για να αντικαταστήσουν κρίσιμα εξαρτήματα.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική συμφωνία που καθοδηγείται από λόγους ασφαλείας, οι φορείς εκμετάλλευσης θα απαλλάξουν αρχικά το κεντρικό δίκτυο της χώρας από τα κέντρα δεδομένων 5G της τεχνολογίας που κατασκευάζεται από εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE το 2026, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη το τελικό σύμφωνο.

Σε μια δεύτερη φάση, ο ρόλος των εξαρτημάτων των κινεζικών κατασκευαστών για κεραίες, γραμμές μεταφοράς και πύργους θα πρέπει σχεδόν να εξαλειφθεί μέχρι το 2029, πρόσθεσαν.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε στο Reuters ότι οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Η κυβέρνηση ενεργεί με βάση τη στρατηγική εθνικής ασφάλειας και τη στρατηγική της Κίνας για να μειώσει τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια και τις εξαρτήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος.

Η κινεζική πρεσβεία στη Γερμανία δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Γερμανία θεωρείται ουραγός στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δίκτυα 5G.

Οι φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών στη χώρα έχουν προηγουμένως αντισταθεί στις προσπάθειες του Βερολίνου να προωθήσει την ακριβή σταδιακή κατάργηση της Huawei, ενώ η Huawei έχει απορρίψει αυτό που αποκάλεσε «πολιτικοποίηση» της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στη χώρα.

Αντανακλώντας το κόστος της μετάβασης, η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών των ΗΠΑ δήλωσε τον Μάιο ότι σχεδόν το 40% των αμερικανικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών χρειάζονται πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση για να αφαιρέσουν εξοπλισμό που κατασκευάζουν κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών από τα αμερικανικά ασύρματα δίκτυα για την αντιμετώπιση των κινδύνων ασφαλείας.

Διεθνη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...