Σκάνδαλο υποκλοπών: Εξετάζονται τέσσερις ως ύποπτοι μετά από δύο χρόνια

 Κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον Αρειο Πάγο, επιχειρηματίες που μετείχαν στις εταιρείες, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης έχει λάβει και μελετά υπομνήματα παροχής εξηγήσεων από τέσσερα πρόσωπα, αναφορικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επιχειρηματίες που εμφανίζονται να μετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση.

Ο κατάλογος των υπόπτων δεν αποκλείεται να διευρυνθεί. Όταν κλείσει ο κύκλος των εξηγήσεων των προσώπων που καλούνται ως ύποπτοι για παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, ο εισαγγελέας θα συντάξει πόρισμα, το οποίο στη συνέχεια θα καταθέσει για τελική κρίση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Από το γραφείο του αντεισαγγελέα έχουν περάσει έως σήμερα αρκετοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Γρηγόρης Δημητριάδης, η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ,  Γρηγόρης Κοντολέων.

Ο πρώην γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού που είχε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ, Γρηγόρης Δημητριάδης, κατέθεσε απλά ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην προκαταρκτική εξέταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, από την επίσκεψη του οποίου στις μυστικές υπηρεσίες προέκυψαν τουλάχιστον 15-20 κοινές παρακολουθήσεις του Predator και της Υπηρεσίας.

Το όνομα του Γρηγόρη Δημητριάδη είχε εμπλακεί ήδη από το καλοκαίρι του 2022 στην υπόθεση των υποκλοπών, με τον ίδιο να αρνείται κάθε ανάμειξη. Τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που τοποθετούν τον Γρ. Δημητριάδη ως έναν από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων είναι πολλά (InsideStory, Reporters United, «Εφ.Συν.»), όπως και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του μάρτυρα με εταιρείες και πρόσωπα που εμπορεύονται λογισμικά παρακολούθησης.

Ελλαδα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...