Η Ουκρανία εκτοξεύει 12 πυραύλους ATACMS με στόχο τη Γέφυρα της Κριμαίας

 Στις 16 Αυγούστου τη νύχτα, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 12 τακτικούς πυραύλους ATACMS που εκτόξευσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη Γέφυρα της Κριμαίας, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Όλοι οι πύραυλοι καταστράφηκαν, ανέφερε το υπουργείο. Επιπλέον, στην περιοχή της Κριμαίας, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας και οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέστρεψαν τρία μη επανδρωμένα σκάφη του Ουκρανικού Ναυτικού και ένα άλλο υπέστη ζημιές. 

 Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων ήταν σύμφωνες με την πολιτική της Ουάσιγκτον σχετικά με τη χρήση όπλων που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία. 

Στα τέλη Μαΐου, οι δυτικές χώρες επέτρεψαν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τον παρεχόμενο στρατιωτικό εξοπλισμό για χτυπήματα στη Ρωσία. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν το ενδεχόμενο επιδρομών σε ρωσικό έδαφος με τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας. Το ATACMS (Army Tactical Missile System) αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin. Πρόκειται για κατευθυνόμενο πύραυλο εδάφους-εδάφους με μέγιστο βεληνεκές 300 km που εκτοξεύεται από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS), όπως το HIMARS. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν για πρώτη φορά επίσημα τη μεταφορά του ATACMS στο Κίεβο τον Οκτώβριο του 2023. 

 Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , RSS !


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...