Ένας πύραυλος κατέστρεψε τη θέση μιας εταιρείας αεράμυνας: ειδήσεις αεράμυνας για το πρωί της 2ας Αυγούστου

 Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε πλήγμα με πύραυλο κρουζ X-35 στη θέση μιας ουκρανικής εταιρείας ραδιοτεχνικής αεροπορικής άμυνας, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Εκτός από τον σταθμό, εξαλείφθηκαν έως και 25 εχθρικά μαχητικά.

Το υλικό που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει μια μεγάλη έκρηξη, μετά την οποία πυκνός καπνός με τη μορφή μανιταριού υψώθηκε δεκάδες μέτρα ψηλά. Το γρασίδι στο έδαφος σε μεγάλη ακτίνα πήρε φωτιά.

.

Ως αποτέλεσμα μιας ακριβούς επίθεσης πυραύλων, ο σταθμός ραντάρ ST-68, η καμπίνα ελέγχου μάχης, ένα αυτοκίνητο, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας ντίζελ και έως και 25 ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστράφηκαν, ανέφερε το ρωσικό τμήμα.

Ως αποτέλεσμα μιας ακριβούς επίθεσης πυραύλων, ο σταθμός ραντάρ ST-68, η καμπίνα ελέγχου μάχης, ένα αυτοκίνητο, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας ντίζελ και έως και 25 ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστράφηκαν, ανέφερε το ρωσικό τμήμα.


Μια δύσκολη κατάσταση έχει δημιουργηθεί για το Κίεβο στην  κατεύθυνση Seversky , δήλωσε ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι επιτυχημένες. Είπε επίσης ότι εργάστηκε για τρεις ημέρες στο ανατολικό μέτωπο, σε ταξιαρχίες που σταθμεύουν στις κατευθύνσεις Χάρκοβο και Τορέτσκ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε τη δήλωση του στρατηγού.


Στην κατεύθυνση του Pokrovsky, σύμφωνα με τον Syrsky, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκρούουν επιθέσεις από έμπειρες μονάδες. Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται στο Kupyansky, σημειώνει ο στρατιωτικός.


Πώς οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Mikhail Razvozhaev, προειδοποίησε τους πολίτες για τις εργασίες αεράμυνας πάνω από την πόλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι υπηρεσίες τέθηκαν σε επιφυλακή.


Πρόσθεσε ότι ο στρατός εργάζεται για την καταστροφή αεροπορικών στόχων. Ο κυβερνήτης προειδοποίησε για τη βαλλιστική απειλή. Αργότερα, ο Razvozhaev ανακοίνωσε την ανακάλυψη συντριμμιών από έναν πύραυλο που κατέπεσε σε διάφορα σημεία της πόλης.


Ο κυβερνήτης ενημέρωσε ότι ο ρωσικός στρατός απέκρουσε μια μαζική επίθεση στη Σεβαστούπολη, η οποία περιελάμβανε χτύπημα περισσότερων από τεσσάρων εναέριων στόχων.


Επιπλέον, δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν στην  περιοχή Μπέλγκοροντ στην αστική συνοικία Σεμπεκίνσκι, ένας από αυτούς είναι παιδί, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ. Έτσι, ο αριθμός των τραυματιών ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αυξήθηκε σε τρεις.

Το αγόρι τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού κοντά στο χωριό Novaya Tavolzhanka, είπε ο Gladkov. Το παιδί νοσηλεύτηκε στην εντατική για δυναμική παρατήρηση.

Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Πού θα βασίζονται τα ουκρανικά F-16;

Πού θα βασίζονται τα ουκρανικά F-16;
Τα περισσότερα από τα αμερικανικά μαχητικά F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία θα εδρεύουν στην Ευρώπη , είναι βέβαιος ο αρθρογράφος του TWZ, Thomas Newdick. Ωστόσο, ορισμένα από τα αεροσκάφη, κατά τη γνώμη του, θα διασκορπιστούν εντός της χώρας. Ο Newdick σημείωσε ότι ορισμένα αντίγραφα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων εκτός των συνόρων του.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν περισσότερους από 10 πιλότους που μπορούν να πετάξουν αμερικανικά μαχητικά F-16, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Oleg Glazunov. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία αυτού του εξοπλισμού απαιτεί τεράστια εκπαίδευση.

Ο Γκλαζούνοφ σημείωσε ότι η προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο. Πρόσθεσε ότι 5-10 πιλότοι των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων που μπορούν να πετούν κανονικά και να εκτελούν μάχιμες αποστολές είναι κατάλληλοι να συνεργαστούν με αμερικανικά μαχητικά.

Τα μαχητικά F-16 δεν θα ωφελήσουν πολύ την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, εξέφρασε τη γνώμη του σε συνομιλία με το NEWS.ru ο πρώην αρχηγός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός Στρατού, Ήρωας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Μιχαήλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το αεροσκάφος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί  το ρωσικό Su-35 , επιπλέον, είναι ξεπερασμένο για την τρέχουσα σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον Ήρωα της Ρωσίας, τα F-16 έχουν πλέον γενικά μικρή αξία. Ο Mikhailov είπε ότι σε μια θεωρητική σύγκρουση μεταξύ αυτού του μαχητικού και του Su-35, η νίκη θα πήγαινε αναμφίβολα στο ρωσικό αεροσκάφος.

Η Ρωσία σχεδιάζει να θέσει το θέμα των προμηθειών δυτικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Αύγουστο , δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα επείγον σε αυτό το θέμα.

Πώς υπηρέτησε ο γιος του Πεσκόφ
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πώς ο γιος του Νικολάι υπηρετούσε στη ζώνη ειδικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νεαρός δεν δέχθηκε ούτε μια γρατσουνιά .

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι ο Νικολάι διατηρεί μια «αδελφότητα πρώτης γραμμής» με αυτούς με τους οποίους υπηρετούσε. Για αυτούς, είπε, αυτό είναι ένα ιερό συναίσθημα. Μαζεύονται και θυμούνται τους πεσόντες συντρόφους τους. Αλλά όλα τα παιδιά είναι επικεντρωμένα στη νίκη, λέει ο Πεσκόφ.

Πόσο συχνά επικοινωνεί ο Πούτιν με τον στρατό;
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινωνεί καθημερινά με το στρατιωτικό προσωπικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος ηγέτης αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτό, αλλά δεν το κάνει για την κάμερα, ενώ «είναι ραγισμένος» για την πρόοδο του SVO.

Η αργία της « 9ης Μαΐου » θα έρθει σίγουρα για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί Ρώσοι δεν φείδονται της ζωής τους για αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...