Έγινε γνωστό πόσοι Ουκρανοί θέλουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

 KIIS: Σχεδόν το 60% των Ουκρανών πιστεύει ότι το Κίεβο πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσει

Σχεδόν το 60% των Ουκρανών πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS). Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αυτά συμπίπτουν με τη διάθεση της κοινωνίας τον Μάιο του 2022.

Το 57% πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για να προσπαθήσει να επιτύχει την ειρήνη,

μια επιστροφή στα αποτελέσματα του Μαΐου του 2022 όταν το 59% δήλωσε ότι η Ουκρανία ήταν πρόθυμη να διαπραγματευτεί , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.


Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι παραδέχτηκε προηγουμένως ότι η χώρα υπέστη μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης, γι' αυτό το Κίεβο δεν θέλει  να διαρκέσει η σύγκρουση . Ζήτησε να ετοιμαστεί ένα διπλωματικό σχέδιο διευθέτησης εντός μερικών μηνών. Ο Ουκρανός ηγέτης σημείωσε επίσης ότι το Κίεβο και η Μόσχα δεν είχαν επαφές μετά τη διάσκεψη στην Ελβετία.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στο κανάλι μας στο Telegram

Νωρίτερα, ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, δήλωσε ότι για την Ουκρανία, η υπογραφή συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία ισοδυναμεί με «σύνδεση  συμφωνίας με τον διάβολο ». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πάγωμα της σύγκρουσης για κάποιο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Μόσχα, κατά τη γνώμη του, «θα εργαστεί για λάθη και θα εκσυγχρονίσει τον στρατό της».

Ετικέτες
διαπραγμάτευσηΡωσίαSVOΟυκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...