Το Κρεμλίνο εξήγησε γιατί ο Πούτιν πήγε προσωπικά να συναντήσει τους Ρώσους που ανταλλάχθηκαν

 Πεσκόφ: Έχοντας φτάσει στο Vnukovo-2, ο Πούτιν απέτισε φόρο τιμής στους ανθρώπους που υπηρετούν τη χώρα του

Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά Ρώσους πολίτες που αφέθηκαν ελεύθεροι ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής στο αεροδρόμιο Vnukovo

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε προσωπικά να συναντήσει τους Ρώσους που ανταλλάχθηκαν στο αεροδρόμιο Vnukovo-2 για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που υπηρετούν τη χώρα τους, δήλωσε ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ,

μεταδίδει το TASS. Πρόσθεσε ότι η ίδια η τελετή ήταν επιπλωμένη με όλες τις τιμές, συμπεριλαμβανομένου ενός κόκκινου χαλί και μιας τιμητικής φρουράς.


Είναι πολύ σημαντικό. Αυτός είναι ένας φόρος τιμής σε εκείνους τους ανθρώπους που υπηρετούν τη χώρα τους. Και οι οποίοι, μετά από δύσκολες δοκιμασίες, χάρη στην πολύ σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων, είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους », είπε ο Πεσκόφ .


Την 1η Αυγούστου, η Ρωσία και η Δύση αντάλλαξαν αιχμαλώτους στο αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας. Δύο αεροπλάνα από τη Ρωσική Ομοσπονδία έφτασαν στην Άγκυρα για τη διαδικασία ανταλλαγής. Σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, στην ανταλλαγή συμμετείχαν συνολικά 26 άτομα.


Η FSB τόνισε ότι οκτώ Ρώσοι πολίτες που είχαν τεθεί υπό κράτηση και φυλακή σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Μαζί τους και ανήλικα παιδιά.

Η Άννα Ντούλτσεβα, η οποία επέστρεψε στη Ρωσία, ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στα σκαλιά του αεροπλάνου.

Ο Πρόεδρος της έδωσε λουλούδια και την αγκάλιασε.

1/2 pic.twitter.com/VI7LgBm0eR

— laralara_Z (@loraavra) August 1, 2024 >


Όπως σημείωσε η WSJ, Αμερικανοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες αναζητούσαν  φυλακισμένους «Ρώσους κατασκόπους»  σε φιλικές χώρες προκειμένου να τους ανταλλάξουν με Αμερικανούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, έπρεπε να «ταξιδέψουν» σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι ο Βαντίμ Κρασίκοφ , ο οποίος σκότωσε τον Τσετσένο διοικητή πεδίου Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι στη Γερμανία τον Αύγουστο του 2019 και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Γερμανία,   ήταν βασικό πρόσωπο στην ανταλλαγή.

Ετικέτες
Βλαντιμίρ ΠούτινΝτμίτρι ΠεσκόφΡωσίαυπαλλήλους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...