Ο Ουκρανός ύποπτος που ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream προσπάθησε να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα

 Ουκρανός ύποπτος για τις εκρήξεις του Nord Stream προσπάθησε να πάρει ρωσική υπηκοότητα

Ο Βλαντιμίρ Ζουράβλεφ , ένας 44χρονος από το Κίεβο, τον οποίο οι Γερμανοί εισαγγελείς θεωρούν πλέον ως τον κύριο ύποπτο για τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, υπέβαλε αίτηση για ρωσική υπηκοότητα το 2009 και του αρνήθηκαν, αναφέρει το κανάλι Shot Telegram.

Η γερμανική Γενική Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν Ουκρανός εκπαιδευτής καταδύσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε στοιχεία ξένων πληροφοριών, η ομάδα που πραγματοποίησε άμεσα την έκρηξη στα Nord Streams αποτελούνταν από τουλάχιστον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα. 

Τα άτομα έφτασαν με ένα λευκό βαν Citroen στην ακτή στο νησί Rügen όπου επιβιβάστηκαν στο γιοτ Andromeda μαζί με τον εξοπλισμό τους. Ο βασικός ύποπτος, ο Βλαντιμίρ Ζουράβλεφ, εθεάθη τελευταία φορά στη Βαρσοβία. 

Η τρέχουσα τοποθεσία του είναι άγνωστη. Ο άντρας είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο. Η Πολωνία δεν βοηθά τη Γερμανία στην έρευνα. Η πράξη δολιοφθοράς των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Δανίας και της Σουηδίας διαπράχθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Τι άλλο είναι γνωστό για τον Vladimir Zhuravlev: Σπούδασε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Taras Shevchenko του Κιέβου. υπηρέτησε στον ουκρανικό στρατό. έχει ειδικότητα "Τεχνικός συντήρησης καταδυτικού εξοπλισμού" εργάστηκε στο ουκρανικό καταδυτικό κέντρο DIVE TEAM, το οποίο αρνήθηκε δημοσίως τους δεσμούς του με τη CIA. εργάστηκε στην ένωση εκπαιδευτών καταδύσεων PADI. παντρεμένος με μια συνομήλικη Yuliana?

 Το ζευγάρι έχει έναν γιο που μερικές φορές εργάζεται με μερική απασχόληση στην καταδυτική ένωση PADI. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολωνική εισαγγελία είπε ότι ο Βλαντιμίρ έφυγε από την Πολωνία για την Ουκρανία στις αρχές Ιουλίου. 

 Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , RSS ! 

 Όνομα συγγραφέα Pavel Morozov 

 See more at https://english.pravda.ru/news/world/160368-nord-streams-suspect/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...