Αισχρό πάρτι με τις κομματικές επιχορηγήσεις εις βάρος της κοινωνίας, δόθηκαν 32 εκατ. σε 9 μήνες στα κόμματα της Βουλής

 Μπορεί ο Ελληνικός λαός να μαστίζεται στη μεγάλη του πλειοψηφία από την ανεργία, την ακρίβεια και τον υψηλό πληθωρισμό, έχοντας φτάσει σε σημείο να απαιτείται ένας ολόκληρος βασικός μισθός για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος σε μέση περιοχή της Αττικής, αυτό δε φαίνεται όμως να επηρεάζει στο ελάχιστο το πάρτι εκατομμυρίων που έχει στηθεί εδώ και δεκαετίες με τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με Αριθμό Πρωτοκόλλου 64962, ποσό ύψους 15.000.000 ευρώ μοιράστηκε στους δικαιούχους πολιτικούς σχηματισμούς την περασμένη εβδομάδα, και μάλιστα ως τακτική τετραμηνιαία δόση.
Αν στο ποσό αυτό προσθέσουμε τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν για τις ανάγκες των κομμάτων τους μήνες Φεβρουάριο και Ιούνιο, ύψους 11.849.640 και 3.949.800 ευρώ αντίστοιχα, και συνυπολογίσουμε τα 2.080.192 ευρώ που διατέθηκαν ως έκτακτη εκλογική επιχορήγηση για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, εύκολα καταλήγουμε ότι σε ένα διάστημα μικρότερο των εννιά μηνών ποσό μεγαλύτερο των 32.000.000 ευρώ έχει μεταφερθεί από τα κρατικά στα κομματικά ταμεία.
Τα νούμερα πραγματικά ζαλίζουν.
kommataa_1.png

Πως έχουν κατανεμηθεί μέχρι στιγμής οι κρατικές επιχορηγήσεις

Πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ για το χρεοκοπημένο κυβερνών κόμμα της ΝΔ με δάνεια 475 εκατομμύρια που δεν μπορεί να αποπληρώσει...

Ποσό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ έχει εισρεύσει από την αρχή του έτους στα κομματικά ταμεία του χρεοκοπημένου κυβερνώντος κόμματος.
Η τελευταία μάλιστα δόση, που μπήκε στα ταμεία του κόμματος την περασμένη εβδομάδα, άγγιξε τα 5.563.335 ευρώ.
Τα νούμερα μπορεί να ζαλίζουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να βελτιώσουν την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το χρεοκοπημένο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως δείξαμε σε πρόσφατο άρθρο, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει 475 εκατ. βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ μέσα σε ένα χρόνο τα δάνεια του κόμματος αυξήθηκαν κατά 50 εκατομμύρια ευρώ, από 425 εκατ. ευρώ σε 475 εκατ. ευρώ για το 2023, και θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. για το 2024.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του μάλλον έχουν καταστεί ειδήμονες στο πως να εκτινάσσουν και το κομματικό τους χρέος, πέρα από το εθνικό.
Όταν τα ταμειακά διαθέσιμα του κόμματος είναι μόλις 4,6 εκατομμύρια ευρώ, και ένας πρωτοετής φοιτητής είναι σε θέση να καταλάβει ότι τα δάνεια του κόμματος δε θα αποπληρωθούν ΠΟΤΕ.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα.
Ο ισολογισμός της θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια σχετικά με το πως θα μπορέσετε με πιθανότητες 100% να χρεοκοπήσετε μια εταιρία.

Ποσό 5.835.562 ευρώ για το ΣΥΡΙΖΑ με τους μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η εικόνα δεν είναι καλύτερη όταν περάσουμε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ.
Περισσότερα από 5,8 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει το τελευταίο έτος στα κομματικά ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την τελευταία δόση να αγγίζει τα 2.659.570 ευρώ.
Παρά τον πακτωλό κρατικού χρήματος που εισρέει χωρίς διακοπή στα ταμεία του κόμματος, την περασμένη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε ότι οι λογαριασμοί του κόμματος είναι προσωρινά μπλοκαρισμένοι, ενώ προμηθευτής κινήθηκε νομικά προκειμένου να διευθετηθούν οι οφειλές για τις υπηρεσίες που παρείχε στο κόμμα, οι οποίες ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ.

Ποσό μεγαλύτερο των 4 εκατ. ευρώ για το ΠΑΣΟΚ των πολλαπλών ΑΦΜ

Ποσό μεγαλύτερο των 4 εκατομμυρίων ευρώ έχει εισπράξει από την αρχή του χρόνου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Εντύπωση προκαλεί το ότι παρά την επιστροφή του ονόματος ΠΑΣΟΚ και του πράσινου ήλιου, σε κάθε ΦΕΚ που αφορά κομματικές χρηματοδοτήσεις υπάρχει ειδική υποπαράγραφος για την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρεται ότι το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης επιμερίζεται ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Αλλαγής, με τη μερίδα του λέοντος να κατανέμεται στο ΚΙΝΑΛ.
Οι πολυάριθμες αλλαγές ονομάτων και ΑΦΜ είναι πολύ πιθανό να σχετίζονται με τα υπέρογκα χρέη του κόμματος και την αδυναμία αποπληρωμής τους.

kommata_2.png
Ποσό 1,7 εκατ στους παράνομους Σπαρτιάτες

Ποσό 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που για τους Σπαρτιάτες που βρίσκονται στη Βουλή παράνομα σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Α1 τμήματους του Αρείου Πάγου
Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και την περίπτωση των Σπαρτιατών, οι οποίοι εξακολουθούν να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος, παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ομόφωνα ότι το κόμμα δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες, λόγω του ότι σκοπεύει στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος με βίαια μέσα.
Σύμφωνα με την πρόσφατη, ομόφωνη απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου: «Το κόμμα Σπαρτιάτες προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα».
Παρά την απόφαση κόλαφος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι δε σέβονται στη συγκεκριμένη περίπτωση τις αποφάσεις της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης, αφού έχουν πριμοδοτήσει από την αρχή του χρόνου το προσωποπαγές μόρφωμα του Βασίλη Στίγκα με ένα ποσό που αγγίζει το 1.700.000 ευρώ, με την τελευταία δόση να ανέρχεται σε 788.067 ευρώ.
Όπως μάλιστα πρώτοι αποκαλύψαμε, οι Σπαρτιάτες έλαβαν και ειδική εκλογική αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ για τη διενέργεια των ευρωεκλογών στις οποίες τους απαγορεύτηκε να συμμετέχουν.
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα 2.0 του Μητσοτάκη.

Τσίρκο Medrano η Ελληνική πολιτική σκηνή

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία χαρίζονται σε κόμματα που δε θα αποπληρώσουν ποτέ τα χρέη τους, σε κόμματα με μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, σε κόμματα με πολλαπλά ΑΦΜ, σε κόμματα που ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε πως βρίσκονται παράνομα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Την ίδια στιγμή τα Ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από τα βάρη της ανεργίας, της ακρίβειας, της υπερφορολόγησης και του υψηλού πληθωρισμού.
Αν κάποιοι ένιωσαν έκπληξη βλέποντας την αποχή να αγγίζει το 60% στις πρόσφατες ευρωεκλογές του Ιουνίου, μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική σκηνή τη στιγμή αυτή στην Ελλάδα θυμίζει κακοστημένη παράσταση τσίρκου.
kommata_3.png
www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...