Η αγωνία Μαξίμου να τα βρει με Βαρδινογιάννη - Μαρινάκη και η μεταγραφή δημοσιογράφου που προβλημάτισε τον Μητσοτάκη

 Σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα με διάχυτη τη δυσαρέσκεια του κόσμου, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να διατηρήσει τα ερείσματα που έχει με μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα, την ώρα που είναι βέβαιο ότι έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τις μεγάλες ομάδες της κοινωνίας.


Τα μεγάλα παράπονα Βαρδινογιάννη προς τον Μητσοτάκη

Έτσι εξηγείται όταν πριν από μέρες ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να έρθει κοντά με επιχειρηματίες που έχουν δυσαρεστηθεί με τις αποφάσεις του το τελευταίο διάστημα.
Το ρεπορτάζ του ΒΝ, λέει ότι πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να σπάσει ο πάγος που είχε δημιουργηθεί μετά την έκτακτη φορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση στα διυλιστήρια και στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.
Πρόσωπα που γνωρίζουν τι διεμήφθη σε αυτή τη συνάντηση μιλάνε για μία δύσκολη στοιχομυθία.
Η πλευρά του επιχειρηματία, ο οποίος να πούμε κατέχει και γνωστά κραταιά ΜΜΕ όπως το Star και ο Alpha, είχε μεγάλα παράπονα όχι μόνο γιατί επεβλήθη έκτακτη εισφορά απροειδοποίητα αλλά γιατί έγινε σε ένα χρόνο που συνέπεσε με την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου σε ξένους επενδυτές.

Δυσαρέσκεια στην κοινωνία που αποτυπώνεται και στα κανάλια

Όμως, τα παράπονα συνεχίστηκαν και γύρω από ένα πρόσφατο οικονομικό deal γύρω από τα τραπεζικά δρώμενα το οποίο ο επιχειρηματίας δεν ήθελε να συμβεί για δικούς του λόγους, θεωρώντας ότι ζημιώνει το κράτος, επιχείρημα που ακολούθησε και συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Καλά γνωρίζοντες λένε ότι το ραντεβού δεν έφτασε το σκοπό του, δηλαδή να καλυτερέψει η σχέση Μαξίμου-επιχειρηματία όμως, συμφωνήθηκε να πέσουν οι τόνοι και να επέλθει ηρεμία στη θεματολογία των καναλιών του.
Πάντως, πηγές από το περιβάλλον του επιχειρηματία, λένε ότι διατυπώθηκε η άποψη ότι «υπάρχει δυσαρέσκεια στην κοινωνία και δεν μπορούν τα κανάλια να μην την αποτυπώνουν»…

Η δύσκολη αποστολή προσέγγισης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Όμως, το Μέγαρο Μαξίμου δεν στάθηκε μόνο στην περίπτωση Βαρδινογιάννη.
Προσπάθησε να έρθει σε επαφή και με το επιχειρηματικό όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει εδώ και καιρό διαρρήξει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση για πολλούς λόγους, από τα θέματα των υποκλοπών και του ποδοσφαίρου μέχρι τα Τέμπη. Ακούγεται ότι επειδή οι σχέσεις Μητσοτάκη-Μαρινάκη είναι κακές, τη διαμεσολάβηση ανέλαβαν άλλα πρόσωπα.
Κάποιοι λένε ότι ένας από αυτούς ήταν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης ενώ άλλοι ότι πρόσωπα που έχουν βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις παλαιότερα προσπάθησαν να μεσολαβήσουν.

Ανακωχή αλλά όχι καλυτέρευση σχέσεων

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Μυλωνάκης, ο οποίος προσπαθεί και αυτός με τις υψηλές γνωριμίες του να καλυτερέψει τις σχέσεις του Μαξίμου με επιχειρηματίες, φιλοδοξεί να παίξει ένα ρόλο Γρηγόρη Δημητριάδη με όχι και τόσο αποτελεσματικό τρόπο.
Εν πάσει περίπτωση, αυτό που βγαίνει από αυτές τις επαφές με ανθρώπους του επιχειρηματία, είναι ότι θα υπάρξει ένα είδος ανακωχής και σε καμία των περιπτώσεων καλυτέρευση των σχέσεων. Θυμίζουμε ότι από το Mega υπήρχαν το τελευταίο διάστημα σκληρά ρεπορτάζ για την δημόσια υγεία, γεγονός που επέφερε την έκρηξη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Φαίνεται ότι πλέον η κατάσταση έχει μετριαστεί, υπουργοί και βουλευτές καλούνται συνεχώς στα πάνελ των εκπομπών του σταθμού.

Η μεταγραφή δημοσιογράφου από το ΣΚΑΙ στο Mega που προβλημάτισε το Μαξίμου

Μία άλλη παράμετρος, όπως εξηγούν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο, είναι πρόσφατη μεταγραφή δημοσιογράφου που έφυγε από το ΣΚΑΙ και οδεύει στο Mega.
Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να ανησύχησε με αυτήν την εξέλιξη καθώς είναι γνωστό ότι το δημοσιογραφικό πρόσωπο κατέχει πολύ καλά το ρεπορτάζ και ίσως γνωρίζει πράγματα και πρόσωπα για μεγάλες υποθέσεις και σκάνδαλα...
Λέγεται από διάφορες δημοσιογραφικές πηγές, ότι το δημοσιογραφικό πρόσωπο βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο Μαξίμου για να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό.
Άραγε τι είπαν; Πάντως, στο ΣΚΑΙ ήταν ελεγχόμενα τα ρεπορτάζ…
Στο Mega δεν θα είναι…


Τα επιχειρηματικά κέντρα κοιτάζουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα…

Όμως, το Μαξίμου προσπαθεί να διατηρήσει με νύχια και με δόντια τις καλές σχέσεις που έχει με τους επιχερηματίες Γιώργο Περιστέρη και Ευάγγελο Μυτιληναίο αλλά και με άλλα επιχειρηματικά σχήματα καθώς και με τραπεζίτες. Όμως, όπως φαίνεται, η δημοσκοπική κάμψη της Νέας Δημοκρατίας τούς έχει προβληματίσει όλους.
Στον ορίζοντα δεν φαίνεται να μπορεί η ΝΔ να διεκδικήσει μία νέα θητεία και η πιο σίγουρη επιλογή είναι η συγκυβέρνηση, αλλά με ποιον…; Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε κινήσεις από τα επιχειρηματικά κέντρα να προσεγγίσουν και άλλους πολιτικούς αρχηγούς και από την Κεντροαριστερά και από την Δεξιά.
Όλα αυτά δείχνουν ότι έχει χάσει ο Πρωθυπουργός το μονοπώλιο των επαφών με επιχειρηματίες και οι δεύτεροι κοιτάζουν για την διάδοχη κατάσταση του πολιτικού συστήματος.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...