Η απειλή του παγκόσμιου πολέμου, ανησυχητικές δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο και η προειδοποίηση του Πούτιν:

13 сентября 2024 вΣτίς 05:04 έδωσαν άδεια μετά στης 07:43 πήραν πίσω την απόφαση να κτυπήσουν βαθιά στο Ρωσικό έδαφος

Η Δύση σχεδόν επέτρεψε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εκτοξεύσουν πυραύλους Storm Shadow βαθιά στο ρωσικό έδαφος, από το οποίο το Κίεβο έχει απομείνει ελάχιστα, σύμφωνα με την Telegraph. 

Για τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ θα ελέγχει τους πυραύλους και αυτό θα θεωρηθεί ως άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αμερικανό επιχειρηματία Έλον Μασκ, η έγκριση τέτοιων επιθέσεων είναι ο δρόμος προς τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. 

Οι κύριες δηλώσεις σχετικά με επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκονται στο υλικό URA.RU. Η Βρετανία αποφάσισε να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία 

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν άδεια από το Λονδίνο να χρησιμοποιήσουν πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία, δήλωσαν βρετανικές κυβερνητικές πηγές. Την ίδια ώρα, το Λονδίνο δεν πρόκειται να διαφημίσει επίσημα τη θέση του.

Η Ουάσιγκτον επίσης δεν πρόκειται να ανακοινώσει δημόσια ότι έχει χορηγήσει στο Κίεβο την άδεια να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει ρωσικά εδάφη.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι παρέδωσε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ένα σχέδιο για τη χρήση όπλων και μια λίστα με πιθανούς στόχους. Ωστόσο, όπως γράφει η Telegraph, στο Κίεβο έχουν απομείνει ελάχιστοι πύραυλοι Storm Shadow μετά τις επιθέσεις στην Κριμαία, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι 360. Οι προειδοποιήσεις του Πούτιν 

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Μόσχα θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα της επιβληθούν. «Αυτό θα σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι ευρωπαϊκές χώρες και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία», τόνισε ο πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων για να χτυπήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Αντίδραση στη Ρωσία Η Μόσχα δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι δυτικοί εταίροι της επέτρεψαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στη Ρωσία με τα όπλα τους. «Τώρα προσπαθούν να επισημοποιήσουν αυτή την απόφαση πιο κομψά», μοιράστηκε τη γνώμη του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Ντμίτρι Μπελίκ, σχολιάζοντας την άδεια που εκδόθηκε στην Ουκρανία, είπε ότι σίγουρα θα ακολουθήσει «απάντηση στην αυθάδεια» του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον. Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα αφήσει χωρίς αντίδραση τέτοιες «απερίσκεπτες επιθέσεις» της Δύσης και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα της ειδικής επιχείρησης, σημείωσε. Δηλώσεις του Λευκού Οίκου για χτυπήματα κατά της Ρωσίας και βοήθεια στην Ουκρανία Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν τις προθέσεις τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία στο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα. Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανακοινώσει επίσημα την άρση των περιορισμών στα πλήγματα με τα όπλα μεγάλης εμβέλειας της βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Διχασμός υπάρχει στη διοίκηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για το ζήτημα της παραχώρησης του δικαιώματος στο Κίεβο να χτυπήσει τη Ρωσία, σύμφωνα με πηγές από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με αυτούς, ο Ζελένσκι έπρεπε να παράσχει ένα λεπτομερές σχέδιο για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς κατά των ρωσικών στόχων, του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι και του υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν.


Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εφοδιάζονται με μεγάλο αριθμό πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, αλλά σε αυτό το μέτωπο υπάρχει ακόμη έλλειψη όπλων Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ο Μπάιντεν πιθανότατα δεν θα επιτρέψει τη χρήση αμερικανικών πυραύλων ATACMS για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος. Ταυτόχρονα, μπορεί να μην αντιταχθεί στη χρήση βρετανικών και γαλλικών όπλων, γράφουν οι Times. Ο Έλον Μασκ προέβλεψε την έναρξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου Ο κίνδυνος να ξεσπάσει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα αυξηθεί σημαντικά εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει τις ρωσικές περιοχές. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Έλον Μασκ μοιράστηκε τις ανησυχίες του. Έτσι αντέδρασε ο επιχειρηματίας στο δημοσίευμα ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε εδώ και καιρό, αλλά η Δύση αρνείται να το αναφέρει.


Илон Маск регулярно комментирует события, связанные с проведением СВО
Фото:

Сохрани номер URA.RU - сообщи новость первым!

Подписка на URA.RU в Telegram - удобный способ быть в курсе важных новостей! Подписывайтесь и будьте в центре событий. Подписаться.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...