Σε ψήφισμα κόλαφο που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καταγγέλλει για “αντικαταστατική παρεκτροπή την ΚΕ

 «Ζητάμε την επιστροφή του προέδρου του κόμματος στη θέση του μέχρι νεωτέρας.»
Αυτό κι αν είναι ράπισμα- τόσο δυνατό και ηχηρό που άστραψαν και βρόντηξαν τα μάγουλα της νομενκλατούρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ψήφισμα κόλαφο που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καταγγέλλει για “αντικαταστατική παρεκτροπή την ΚΕ, όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη” καθώς και την απόφαση της ΚΕ να κηρύξει έκπτωτο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, αφού το αρμόδιο όργανο για να το ψηφίσει αυτό είναι το Τακτικό Συνέδριο που συγκαλείται από την ΚΕ, βάσει του άρθρου 16 και του άρθρου 20.
Στο ψήφισμα αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων μετά από ανοικτή συνεδρίαση στις 13-09-2024, που συγκαλέστηκε κατόπιν αιτήματος των μελών της που αντιστοιχούν πάνω από το 1/4 των μελών της και μπορούν να ζητήσουν τη σύγκληση Νομαρχιακής Επιτροπής βάσει του άρθρου (13) του καταστατικού, παράγραφος (2), και με αρνητική εισήγηση κατά της συνεδρίασης από το 7-μελές συντονιστικό της όργανο με πλειοψηφική άρνηση για σύγκληση της συνεδρίασης 5 -2 , και η οποία διεξήχθη παρουσία μεγάλου αριθμού μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων , τα οποία ανταποκρίθηκαν στην ανακοίνωση της συνεδρίασης και κατά το πέρας της συνεδρίασης υπέγραψαν το ψήφισμα, επιπλέον των παρόντων μελών της ΝΕ, κατά συντριπτική πλειοψηφία, εκδίδει το παρακάτω ψήφισμα:

🩸 Κρίνεται αντικαταστατική η απόφαση της ΚΕ για την μομφή κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου απο τη βάση του κόμματος, προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, καθώς δεν προηγήθηκε η απαραίτητη εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την ΚΕ , δεν προηγήθηκε η ενημέρωση των ΟΜ και των ΝΕ βάσει της παραγράφου (13) του άρθρου 16, και απομάκρυνε από την αίθουσα ψηφοφορίας εκπροσώπους των ΝΕ και των ΟΜ.

🩸ΔΕΝ κρίνεται αντικαταστατική η διεξαγωγή μυστικής ή τηλεφωνικής ψηφοφορίας εφόσον αυτό είναι απόφαση του οργάνου που συνεδριάζει δηλαδή της ΚΕ.

🩸Κρίνεται όμως αντιδεοντολογικό να επιτραπεί η τηλεφωνική ψηφοφορία σε μέλη που απουσιάζουν, εφόσον αυτά δεν αποδεικνύεται ότι παρακολούθησαν έστω δια αποστάσεως τη διαβούλευση και τις ομιλίες που έλαβαν χώρα, κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ και εφόσον δεν μπορούσαν να ψηφίσουν με την ίδια δυνατότητα της μυστικής ψηφοφορίας που ψήφισαν οι παρόντες, που θα μπορούσε να είχε γίνει μέσα από κάποια ειδική πλατφόρμα που όμως δεν είχε προβλεφθεί.

🩸Κρίνεται προσβλητική, αντιδεοντολογική και εντελώς αντιδημοκρατική, η υπεραπλούστευση και καταστρατήγηση του καταστατικού στο πλέον σημαντικό θέμα όπως αυτό της μομφής κατά του προέδρου, που επι της ουσίας αντιστρατεύεται τη βούληση της βάσης, αφού δεν εχει προηγηθεί διαβούλευση κατά τα στάδια που περιγράφονται στη παράγραφο (13) του άρθρου 16

🩸 Κρίνεται αντικαταστατική η απόφαση της ΚΕ να κηρύξει έκπτωτο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, καθώς το αρμόδιο όργανο για να το ψηφίσει αυτό είναι το Τακτικό Συνέδριο που συγκαλείται από την ΚΕ, βάσει του άρθρου 16 και του άρθρου 20.

🩸Κρίνεται παράνομη και αντιλειτουργική η απομάκρυνση του προέδρου από τα καθήκοντα του πριν τη συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου, καθώς ο οποιοσδήποτε αναλαμβάνει θα πρέπει να έχει την εξουσιοδότηση του προέδρου, ο οποίος όμως δε μπορεί να εξουσιοδοτήσει κάποιον άλλον γιατί έχει κηρυχθεί έκπτωτος. Συνεπώς με τη κήρυξη του προέδρου έκπτωτου παύει να λειτουργεί ο κομματικός μηχανισμός.

🩸Κρίνεται αντικαταστατική η κήρυξη του προέδρου έκπτωτου διότι πουθενά στο καταστατικό δεν έχει εξουσιοδοτηθεί κανένα όργανο να το κάνει αυτό εκτός της απόφαση του Τακτικού Συνεδρίου μετά από σύγκληση και συνεδρίαση του από τους εκπροσώπους της βάσης των μελών από όλες τις οργανώσεις μελών.

🩸Κρίνεται αντικαταστατική η της από 12-9-2024 απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία βασίζεται στο στοιχείο οτι η ΚΕ ειναι ανώτατο όργανο του κόμματος , ενώ δεν είναι. Αυτό μετατρέπει την απόφαση της Πολιτικής γραμματείας σε σοβαρό πολιτικό και κομματικό ατόπημα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων, απαιτεί την άρση ολων των διαδικασιών καθώς πληγώνουν τη δημοκρατική αξιοπιστία του κόμματος. 
Τα όργανα μπορούν να επανατοποθετηθούν ακολουθώντας την καταστατική δομή και αρχές. 
Ζητά την επιστροφή του προέδρου του κόμματος στη θέση του μέχρι νεωτέρας. 

Ζητάμε άμεσα συνέδριο για την εκλογή νέων οργάνων τα οποία θα λειτουργούν με διαφάνεια και με σεβασμό στις αρχές του καταστατικού μας και στους δημοκρατικούς αγώνες του κόμματος μας”.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...